V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Döşeme hesap raporundaki ilave donatı ile çizimin tutmuyor

gençmüh

Etkin Üye
İyi çalışmalar ekte ki projede yapı denetiminden şu uyarılar geldi.

1.d1 döşemesinde çizimde 2 aksında sağ üst ilave 8fi12/20 verilmiştir. Fakat Hesap raporunda gözükmemektedir. uyumsuzluk giderilmelidir.
Kontrol ettiğim söz konusu donatının d5 döşemesinin 2aksının sol üst ilave donatısı olduğu anladım ordan gelmktedir. Fakat bu kirişlerdeki ilave donatılarda olduğu gibi otomatikmen hesap raporunda d1 in sağ üst köşesindede yerini alsa daha iyi olmaz mıydı ? Bu zamana kadar hiç dikkat etmemiştim buna.

2.d6 döşemesinde hesap raporunda 1 aksında sol üst ilave donatı 8fi18 verilmiştir fakat çizimde 12fi20 gözükmektedir. Uyumsuzluk giderilmelidir.
bahsettiği 12fi20 yine d5 döşemesinin 1 aksının donatısı. Eğer ben dikkatsizlik yapmıyorsam eğer d6 döşemesinin 1 aksının üst ilavesi 8fi18 çizimde çıkmamaktadır. Bunda bir yanlışlık var mıdır?

Şimdi aklıma geldi söz konusu iki uyarıda da d5 döşemesi konsol olduğu için donatıları ben hesap raporunda elle 12 fi yapmıştım bu iki durumda bundan kaynaklı da olabilir mi acaba?

Sayın ide yetkililerinden bu konuyla ilgili bir açıklama gelebilir mi? hesap raporunda olanla otomatik çizim arasında birı tutarsızlık var sanki.
 

Ekli dosyalar

Geri
Üst