V11'i Online Satın Alın

Döşeme ilave donatısı kırımlı atılması

Merhaba,
Bir belediyeye yaptiğmiz projede plak döşeme için altta iki yönde düz donatı ve mesnetlerde ilave şeklinde çizim verdik.Fakat roportör üst ilavelerin havada kalamayacağını bunun için pilyeli döşemelerde kullanılan kırımlı ilavenin atılması gerektiğini söylemektedir.Altta düz donatı ve mesnet ilavesi şeklinde tasarlanan döşemenin donatı yerleşimini herhangi bir kaynakta bulamadım bununla ilgili yardımcı olabilirseniz sevinirim.Herkese iyi çalışmalar dilerim.
Aşağıdaki resimlerde düz olanları program cıktısı bizden istenen ise kırımlı olanlardır.

Re: Döşeme ilave donatısı çizimi hkk.

statics87":thuvjldg' Alıntı:
Merhaba,
Bir belediyeye yaptiğmiz projede plak döşeme için altta iki yönde düz donatı ve mesnetlerde ilave şeklinde çizim verdik.Fakat roportör üst ilavelerin havada kalamayacağını bunun için pilyeli döşemelerde kullanılan kırımlı ilavenin atılması gerektiğini söylemektedir.Altta düz donatı ve mesnet ilavesi şeklinde tasarlanan döşemenin donatı yerleşimini herhangi bir kaynakta bulamadım bununla ilgili yardımcı olabilirseniz sevinirim.Herkese iyi çalışmalar dilerim.
Aşağıdaki resimlerde düz olanları program cıktısı bizden istenen ise kırımlı olanlardır.

Döşeme Üst donatısı için sehpa donatısı detayı verirseniz problem ortadan kalkar.

örnek olsun diye ;
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

google araması ;

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Tesekkur ederim.Yanlız aklıma takılan şu bu ilaveyi programda sehpa ile vermiyor uygulamada da ilaveler için sehpa yapıldıgına hiç şahit olmadım.Altta iki yönde düz donatı lı sistem için mesnet ilavelerinin nasıl çizlimesi gerektiğini gösteren herhangi bir dökümanda bu detay varmıdır(yönetmelik,ts500 vs tarzında)?

statics87":19hda8r4' Alıntı:
Tesekkur ederim.Yanlız aklıma takılan şu bu ilaveyi programda sehpa ile vermiyor uygulamada da ilaveler için sehpa yapıldıgına hiç şahit olmadım.Altta iki yönde düz donatı lı sistem için mesnet ilavelerinin nasıl çizlimesi gerektiğini gösteren herhangi bir dökümanda bu detay varmıdır(yönetmelik,ts500 vs tarzında)?

Önemli olan basınç ve çekme donatılarının uygun yerde kalmasını sağlamak. Bunun için çeşitli yöntemler var, biri de sehpa donatısı.

Donatıların yerleştirilmesi ile ilgili kuralları anlatan bir çok literatür var. İnternette ufak bir araştırma yaparsanız, bu konuda hazırlamış
ders notlarına ulaşabilirsiniz.

Hatta Zımbalama donatısı ile ilgili olsa da TBDY2018 de bölüm 7.11 de de detaylı bilgi var.
Gönderdiğim videoda da demircinin şantiye de hazırladığı bir örnek vardı.

Yine de bilgiye ulaşamazsanız, yakınınızda bulunan tecrübeli bir inşaat mühendisinden destek alabilirsiniz.

Merhaba
ilave donatı durumunu döşeme parametrelerinden ayarlayabilirsiniz.

Ünver ÖZCAN

Ekli dosyalar

• İLAVE.png
    İLAVE.png
    34 KB · Görüntüleme: 385
Geri