V11'i Online Satın Alın

Döşeme Kalınlığı Problemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mgondem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar ekte mevcut olan projemde 1. bodrum katta D26 ve D27 döşemeleri aynı boyutlarda ,üstelik proje neredeyse simetrik buna karşın D26 için 12 cm kalınlık sağlıyor iken D27 için 'döşeme kalınlığı yetersiz' uyarısı alıyorum. Sebebini çözemedim. Yarımcı olursanız sevinirim.

Ayrıca yeni yeni proje çizmeye başladığımdan hatlarım olabilir projeme de bir göz atıp gözünüze çarpan hatalarımı söylerseniz sevinirim.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

İyi günler dilerim. Saygılarımla.

Döşeme kalınlıkları süreklilikleri ile de ilgilidir. D26 nın sol tarafında boşluk olduğu için süreksizlik söz konusu. Oysa D26 da durum öyle görünmüyor. Merdivenin bulunduğu alana döşeme girip döşeme boşluğu ile merdiven yerini açmanızdan kaynaklanıyor. Bu tür büyük boşluklar için döşeme boşluğu yerine döşeme kenarını kullanmalısınız. Merdiven döşemesini silip analiz yapıldığında her iki döşemenin de yetersiz olduğunu göreceksiniz.

İlginiz için teşekkür ederim . Aynı katta döşeme analizi yapınca ağları düzgün oluşturmadığını fark ettim ne yaptıysam düzeltemedim. Bu konuda da yardımcı olabilir misiniz ?

Merhaba,

Döşeme analizinde 12 aksının yanındaki konsol döşeme sorun yaratıyor orada bir değişiklik yaptım ve yerini planda gösterdim.
Proje ektedir.

Ekli dosyalar

Geri