V11'i Online Satın Alın

Döşeme kalınlığı ve Donatı yetersiz uyarısı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan c30umsu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

c30umsu

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar,
Ekteki projemde D14 ve D02 balkon döşemeleri için ilk önce "Döşeme kalınlığı yetersiz" uyarısı veriyordu ve atılan donatılar 8lik idi. Daha sonra 3B de döşemeleri inceledim ve gerekli As ye göre bu balkon döşemeleri için 14lük donatı attım. Analiz yaptığımda bu döşemeler için "Donatı yetersiz" uyarısını da aldım. Anlam veremedim bu duruma.
- Döşeme kalınlığı yetersiz uyarısını nasıl halledebilirim ? Raporları inceledim çok yüksek kalınlık istiyor.
- Balkon döşemeleri için çalışma tipini çift yön kısa, tek yön kısa şeklinde hangi duruma göre belirliyoruz?
- Balkon döşeme donatı tipini genellikle hep konsol olarak mı almalıyız? diğerlerini hangi durumlarda seçmeliyiz?
- Son olarak kalınlık kontrolü için temiz açıklığı biz mi vermeliyiz? Neye göre belirlemeliyiz?
Meslektaşlarıma şimdiden çok teşekkür ederim.
projem ektedir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

c30umsu":vyvc4zwg' Alıntı:
merhaba arkadaşlar,
Ekteki projemde D14 ve D02 balkon döşemeleri için ilk önce "Döşeme kalınlığı yetersiz" uyarısı veriyordu ve atılan donatılar 8lik idi. Daha sonra 3B de döşemeleri inceledim ve gerekli As ye göre bu balkon döşemeleri için 14lük donatı attım. Analiz yaptığımda bu döşemeler için "Donatı yetersiz" uyarısını da aldım. Anlam veremedim bu duruma.
Merhaba,
D02 ve D14 döşemelerinde 2 no'lu konsol donatı akslarında S3 ve S17 kolonlarının etkisiyle açıklık altta pozitif moment oluşuyor. Betonarme Hesap askı edit komutu ile Donatı tipini üstte +altta düz donatı olarak düzenleyebilirsiniz.

Döşeme kalınlığı yetersiz uyarısını nasıl halledebilirim ? Raporları inceledim çok yüksek kalınlık istiyor.
Programda Döşeme kalınlığı Ts 500 deki kriterlere göre yapılmaktadır. Eğer Siz kalınlığın yeterli olduğu düşünüyorsanız, Betonarme hesap aksı edit komutu ile döşeme donatı tipini üstte +altta düz donatı olarak düzenleyebilirsiniz. Bu durumda kalınlık kontrolü çift yönde çalışan döşeme koşullarına göre yapılacaktır.

- Balkon döşemeleri için çalışma tipini çift yön kısa, tek yön kısa şeklinde hangi duruma göre belirliyoruz?
Programda döşemelerin çalışma tipi döşemelerin iki veya tek doğrultuda çalışan döşeme olmasına durumu göz önüne alınarak Ts 500 11.4 e göre otomatik olarak belirlenir. İlk aşamada donatı tipinin belirlenmesinde etkilidir. Döşeme analizinde bir etkisi yoktur. Konsol donatılarda çalışma tipinin bir fonksiyonu bulunmuyor.

- Son olarak kalınlık kontrolü için temiz açıklığı biz mi vermeliyiz? Neye göre belirlemeliyiz?
Dikdörtgen döşemelerde "Kalınlık kontrolü için temiz açıklık değeri" program tarafından otomatik ve doğru bir şekilde belirlenir. Normal koşullarda müdahale etmenize gerek yoktur. Ancak döşeme geometrilerinin dikdörtgen olmadığı vb. durumlarda serbest açıklık değerine mühendislik inisiyatifi kullanılarak müdahale edilebilir.

Not:
K43 kirişinin altına döşeme kenarı çizilmiş.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• döşememoment.PNG
    döşememoment.PNG
    78.6 KB · Görüntüleme: 3,006
Geri