V11'i Online Satın Alın

Döşeme Kalınlığının Yetersiz Olması

Merhabalar, ekte birbirine benzer koridor döşemelerinden biri döşeme kalınlığı yetersiz hatası veriyor. Minimum 33 cm almak gerekiyor programa göre ama benzer döşemelerde 15 cm yeterli yapılan hesaplara göre. Acaba tanımlamada nerede hata yapıyorum, bu sorunu naslı giderebilirim. Yardımcı olursanız sevinirim, iyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

D16 döşemesinin 2 nolu donatı aksının donatı tipi konsol görünüyor. Bu nedenle kalınlık kontrolü TS500 göre konsol döşeme koşullarına göre yapılır. TS500 11.2.2 2ye göre konsol döşemelerde plak kalınlığının serbest açıklığa oranı 1/12 den az olamaz.

1641894903300.png

Döşeme 4 taraftan kirişlerle çevrili. Betonarme hesap aksı edit komutu ile 2 nolu donatı aksının donatı tipini, 1 nolu donatı aksında olduğu gibi düz+pilye olarak düzenleyiniz.

1641894642485.png

-Yapıların taşıyıcı sistem tipi seçimi, perde devrilme kontrolleri, rijit kat tanımları vb. yönetmelik kontrolleri açısından da ayrı proje dosyalarında çözümlenmesi uygun olur.

İyi çalışmalar

1)Dediğiniz gibi döşemenin etrafı çevrili, konsolluk bir durum yok, 2 aksı neden konsol olarak görülmüş, bu tür duruma bir daha düşmemek için ne yapmak lazım,
2)Dün de üst yapı etkileşimli analiz ile ilgili TBDY de herhangi bir şart var mı, bu konuda fikrinizi ve tavsiyenizi merak etmiştim.
İlginiz için tekrar teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

1)Dediğiniz gibi döşemenin etrafı çevrili, konsolluk bir durum yok, 2 aksı neden konsol olarak görülmüş, bu tür duruma bir daha düşmemek için ne yapmak lazım,
Donatı aksı perdenin ucuna geldiği için bu durum oluşuyor. Kontrol edip, donatı aksının çalışma tipini değiştirebilirsiniz.
2)Dün de üst yapı etkileşimli analiz ile ilgili TBDY de herhangi bir şart var mı, bu konuda fikrinizi ve tavsiyenizi merak etmiştim.
İlginiz için tekrar teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Üst yapı etkileşimsiz çözümde düşey taşıyıcı elemanların temel noktasındaki mesnetleri ankastre kabul edilir. Ancak gerçekte kolon ve perdelerin temel noktasındaki alt uçları ankastre davranmaz. üst yapı etkileşimli çözüm ile temel çökmeleri ve dönmeleri üst yapı ile birlikte dikkate alınır.

Geri