V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Döşeme kenarına kot vermek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cagan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cagan

Yeni Üye
Döşeme kenarına bulunduğu katın kotundan farklı kot vermek mümkün mü?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Döşeme kenarına kot verilmesi gerek yok. Döşeme kenarı ile oluşturulan kapalı alana, döşeme ayarlarından farklı kot vererek döşeme yerleştirilebilir.

2 kiriş farklı kotta oluşturulup, ön kısmı döşeme kenarı ile kapatılmak isteniyor. Ancak kapalı alan, döşeme kenarına kot verilmediği için oluşturulamıyor.

Başka bir yolu varmıdır?

cagan":23whtp7o' Alıntı:
2 kiriş farklı kotta oluşturulup, ön kısmı döşeme kenarı ile kapatılmak isteniyor. Ancak kapalı alan, döşeme kenarına kot verilmediği için oluşturulamıyor.

Başka bir yolu varmıdır?

Projenizi ekleyin, inceleyelim.

Levent Özpak":17r5glob' Alıntı:
cagan":17r5glob' Alıntı:

Başka bir yolu varmıdır?

Projenizi ekleyin, inceleyelim.

Özellikle Otopark olarak kullanılan bodrum katların üst katlardan farklı olarak neredeyse arsanın tamamına denk gelecek şekilde büyüyerek yapıldığı durumlarda büyüyen kısımların kat döşemesi kotunda yapılmasına izin verilmiyor. Bu durumda genellikle bodrum kat döşemelerinde farklı kotlarda döşeme oluşturmak zorunlu hale geliyor. Kirişlere kot vermek sureti ile bu döşemeler yapılabilse de farklı kotta kiriş yapılmasının mümkün olmadığı durumlarda döşeme kenarı ile bu döşemeleri oluşturmaya çalışıyoruz. Kiriş ve döşeme kenarının farklı kotta da olsa üst üste geldiği durumlarda döşeme teşkilinde sorunlar ortaya çıkıyor.
Kademeli döşemeleri bir şekilde yapıyoruz ama bu kez de program geometri hatası olarak algılıyor.
Döşeme kenarına kot verebilme durumuna böyle durumlarda ihtiyaç duyuyoruz. Üzerinde çalıştığımız projeler üzerinden ( projeye özel durumun ) anlatmanın zor olacağı düşüncesi ile basit bir model oluşturdum. Projemizde de zaten aynen bu şekilde karşımıza çıkıyor.
Bu yüzden döşeme kenarına kot vermek veya başka bir çözüm üretilebilirse faydalı olacağını düşünüyorum.
İyi çalışmalar...

Ekli dosyalar

Olcay AYDIN":38zpfr0v' Alıntı:
Özellikle Otopark olarak kullanılan bodrum katların üst katlardan farklı olarak neredeyse arsanın tamamına denk gelecek şekilde büyüyerek yapıldığı durumlarda büyüyen kısımların kat döşemesi kotunda yapılmasına izin verilmiyor. Bu durumda genellikle bodrum kat döşemelerinde farklı kotlarda döşeme oluşturmak zorunlu hale geliyor. Kirişlere kot vermek sureti ile bu döşemeler yapılabilse de farklı kotta kiriş yapılmasının mümkün olmadığı durumlarda döşeme kenarı ile bu döşemeleri oluşturmaya çalışıyoruz. Kiriş ve döşeme kenarının farklı kotta da olsa üst üste geldiği durumlarda döşeme teşkilinde sorunlar ortaya çıkıyor.
Kademeli döşemeleri bir şekilde yapıyoruz ama bu kez de program geometri hatası olarak algılıyor.
Döşeme kenarına kot verebilme durumuna böyle durumlarda ihtiyaç duyuyoruz. Üzerinde çalıştığımız projeler üzerinden ( projeye özel durumun ) anlatmanın zor olacağı düşüncesi ile basit bir model oluşturdum. Projemizde de zaten aynen bu şekilde karşımıza çıkıyor.
Bu yüzden döşeme kenarına kot vermek veya başka bir çözüm üretilebilirse faydalı olacağını düşünüyorum.
İyi çalışmalar...
Merhaba,
Talebiniz değerlendirilmek üzere notlarımız arasına alınmıştır.
Eklediğiniz örnekte D01 döşemesini, döşeme özelliklerinden kotunu -100cm. olarak düzenledikten sonra tekrar tanımlayınız. Bu durumda geometri kontrolündeki "hatalı döşeme kotu" uyarısını vermeyecektir. Geometri kontrolündeki "Kiriş döşeme kenarı çakışıyor" uyarısını da dikkate almayınız.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Aynı özelliğe, kirişsiz döşemede ihtiyacım var. Üst üste gelen döşemem var. Nasıl yapabilirim?

otomatik döşeme oluşturmak yerine kontur seçerek döşeme oluştur komutu bazı durumlarda işe yarıyor. bir deneyin.

Düşük kottaki döşemelerin katmanlarını farklı oluşturarak yapabilirsiniz. ekte basit bir örnek data gönderiyorum.
İlginize teşekkürler, fakat aslında yapmak istediğim şu;
1.png

Fakat bunu yapabilsem bile yuvarlak içine aldığım perdenin kısa bölgesinde nasıl bir işlem yapmalıyım düşünüyorum. (Kirişsiz Plak Döşeme)

İlginize teşekkürler, fakat aslında yapmak istediğim şu;
Ekli dosyayı görüntüle 29534

Fakat bunu yapabilsem bile yuvarlak içine aldığım perdenin kısa bölgesinde nasıl bir işlem yapmalıyım düşünüyorum. (Kirişsiz Plak Döşeme)
konsol döşeme kenarı için yeni katman tanımlayarak problem çözülebilir. Örnek data da gönderiyorum. ( Perde için bir şey yapmanıza gerek yok )

analiz yaparak sonucu görebilirsiniz.

1670539970945.png

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Ekli dosyalar

• DÖŞEME KOT.cde
    DÖŞEME KOT.cde
    89 KB · Görüntüleme: 13
  • DÖŞEME KESİT.png
    DÖŞEME KESİT.png
    8.9 KB · Görüntüleme: 48
  • DÖŞEME PLAN.png
    DÖŞEME PLAN.png
    344.1 KB · Görüntüleme: 51
1- parçalı bir şekilde döşeme kenarı çizdim (yani kenarların kesişimini parça parça çizdim).
2- döşeme kotunu değiştirdim.
3- sonra "kontur seçerek döşeme oluştur" komutu ile döşemeleri oluşturdum.

Geri