V11'i Online Satın Alın

Döşemede max ilave donatı aralığı

Döşemelerde maksimum ilave donatı aralığı ne olmalıdır? ts 500 ve tdy 2007 de bu konuyla alakalı net bir şey bulamadım Betonarme ders kaynaklarında ise 30 cm buldum. Ya da ts 500 de verilen donatıyla ilgili olan kuralların hepsi ilaveler içinde mi geçerli yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba,

TS500'de donatı için maksimum aralık koşulu verilmiş. Bu koşul döşemenin her bir bölgesi için geçerlidir. Buna göre ana donatı ts500'de verilen maksimumum donatı aralığını sağlıyorsa, ilave donatı onun üzerine ilave edilen bir donatı olduğu için bu koşul zaten sağlanıyor demektir, tekrar bakılmasına gerek yok. Ancak ana donatı koşulu sağlamıyorsa, maksimum donatı aralığı ilave donatılar için uygulanmalı benim yorumuma göre...

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    44.2 KB · Görüntüleme: 2,588
Cevabınız için teşekkür ederim çok az ilave donatı kullanmam gerektiğinde programda en fazla 20 cm aralıklı donatı atıyor daha ekonomik çözmek için sordum bu soruyu.
İlave donatı aralığını düşünürken pilye aralığıyla birlikte düşünmem gerekecek o zaman 30 cm aralıklı pilye varsa 30 cm aralıklı ilave attığımda 15 cm aralıklı donatı atmış olacağım yani ts500 deki aralık sınırını karşılamış olacağım.

Geri