V11'i Online Satın Alın

Döşemede S hatası alıyorum asmolen yardımcı olur musunuz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cakilomer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba sn.cakilomer,

Sistemi yarı rijit çözmenizi tavsiye ediyorum o zaman sehim hatası düzeliyor. Sadece bodrum kattaki D10 döşemesi kalınlık hatası veriyor, onu da donatı tipini düz+pilye yaparak düzeltebilirsiniz.

İyi çalışmalar

teşekkürler cevabınız ıcın öncelikle yarı rijit çözdüğüm zaman hatalı bir yaklaşım olmaz mı perdeler sistemde etkin yani neden yarı rijit çözmem gerektiğini anlamadım kolay gelsin iyi çalışmalar

Tam rijit diyaframlı analizde sistem döşemeleri yokmuş gibi hesap yapar, yarı rijit diyaframda ise döşemelerle birlikte analiz yapılır, daha hassas daha güvenli bir analiz yapılmış olur. Düzensiz yapılar, nervürlü asmolen yapılar bu şekilde hesaplanabilir.

İyi çalışmalar

teşekkür ederim affınıza sıgınarak bi soru daha sormak istiyorum asmolenlerin uygulama yönü sistem için farklılık gösterebilir mi ya da kesin kısa yönde veya uzun yönde atmalıyız diye bi kanı var mı
iyi çalışmalar

Estağfurullah sn.cakilomer,

Nervürlerin yönü için kesin bir kural yok, sistem neyi gerektiriyorsa o şekilde yapmak gerekir. Nervürlerin yönü sehimi, kirişe gelen yükü etkiler. Eğer zayıf kiriş varsa ona paralel çalıştırmak gerekir mesela sistem müsaitse. Bunun dışında devam eden döşemelerde nervür yönü aynı olması sistem açısından daha sağlıklıdır. Bir de uygulamadaki kolaylığı da düşünmek gerek. Her zaman kısa yönde yapmak iyi olmayabiliyor.

İyi çalışmalar

Geri