V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Döşemeden geçen duvarların yükleri

Merhaba

Normalde modelleme sırasında duvar komutuyla duvar tanımlamak yerine döşeme hareketli yüklerini ve kiriş duvar yüklerini değiştiriyorum. Bu projemde duvarları modele dahil etmeye karar verdim. Kiriş üzerindeki yükler hakkında forumdaki başlıklardan bilgi aldım fakat döşeme için bir bilgiye ulaşamadım. Ekran görüntüsünde görmüş olduğunuz döşeme için duvarları modelledikten sonra tekrar döşeme hareketli yük değerini değiştirmem gerekir mi ?

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• 1.png
    1.png
    273.6 KB · Görüntüleme: 32
  • Ekran görüntüsü 2023-02-22 135246.png
    Ekran görüntüsü 2023-02-22 135246.png
    463.1 KB · Görüntüleme: 31
Döşeme ve kirişler üzerindeki duvarları modellediyseniz duvar yükleri otomatik olarak alınacaktır.
Duvar objelerinden gelen yükleri, döşemeye etkiyen duvar yükleri raporundan kontrol edebilirsiniz.
Döşeme hareketli yüklerini arttırmayınız. Yükleri mükerrer almış olursunuz.
1677066231387.png

İlginiz ve hızınız için teşekkür ederim.

Cevabınız üzerine bir soru daha sormak istiyorum. Ekteki fotoğrafta aynı şekilde döşeme üzerinden duvar geçmekte. Aynı döşeme balkon ve yatak odası olarak 2 mahal tarafından kullanılmakta. Yönetmelik gereği balkon döşemelerinde hareketli yük 0.5 tf/m2 olarak alınmalı diye biliyorum. Bu döşemede hem duvar modelleyip hem de mahal kullanımından dolayı hareketli yükü arttırmak gerekir mi ?

Ekli dosyalar

• 222.png
    222.png
    53.2 KB · Görüntüleme: 21
Oda ve Balkonlarda Harketli yük farkı : 0,5 t/m2 - 0,2 t/m2 = 0,3 t/m2
Balkon kısmı için 1m de bir döşeme çizgisel yükü tanımlanabilir. Q = 0,3 t/m alınabilir
1677068214945.png

Geri