V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

döşemeler hakkında tavsiyelerinizi rica ederim.

Hasan Baki

Etkin Üye
Merhaba, aynı projenin son katında bulunan dubleks merdiveni yırtıkları için kafama takılan bi kaç soru işareti var. döşemeler yaklaşık 7x5 ve 7x4 metre civarlarında. Bu döşemelerin uzun taraflarında görselini eklediğim gibi döşeme yırtıkları bulunmakta. Ben çevre kişirlerin mesaflelerini kolonların uzun yönlerini kullanarak rahatlattım. Fakat yırtık kenarlarına 7 şer metrelik tali kirişleri atmalı mıyım (Bütün kirişler 50'lik olarak)? Eğer atarsam çevre kirişleri de 60 lık yapıp tali kirişi de 60 a mı çıkarmalıyım? Ya da bütün kirişleri 60a çıkarıp döşemeyi 20 ye çekip tali kiriş atmamalı mıyım? ya da 50 lik kirişler ve 15 cm döşeme ile hiç tali kiriş kullanmadan yırtık şeklinde mi bırakmalıyım? Yazdığım bütün senaryolarda program herhangi bir hata vermiyor, fakat ben karar veremedim. Tavsiyelerinizi merakla bekler, teşekkür ederim.

Ekran görüntüsü 2025-08-03 184418.png

hocam malesef kolonlarla oynama şansım yok. Diğer alternatiflerden hangisini tercih ederdin. 7 metre de 50 derinlikte tali kirişler sağlıklı olur mu
Merdivenin mesnetlendiği döşemede boşluğu, döşeme kenarı ile açmak gerekeceği ve de bu döşemeye merdiven mesnetleneceği için bu kadar büyük yırtık, döşemede iyi değil, kiriş koymak daha mantıklı görünüyor.

Geri