V11'i Online Satın Alın

Döşemelerde çekme gerilmesi kontrolü

Re: ÇEKME GERİLMESİ KONTROLÜ

Merhaba;

Projenizi inceledim. Döşeme gerilme kontrollerinde, perde-döşeme birleşimlerinin olduğu bölgeler ile köşe bölgelerde zorlanmalar meydana gelebilir. TBDY 7.11.3 kontrolü ile bu durumların önüne geçilmeye çalışılmaktadır. Raporlardan ilgili kombinasyonlarda gerilme sonuçlarına bakıldığında bu zorlanmalar görülebilir. Aşağıdaki resimde bir örneğini göstermeye çalıştım. Görüldüğü gibi merdivenin döşeme ile birleştiği bölgede ve P002 perdesi ile döşeme birleşiminde çeşitli yığılmalar meydana gelmiştir. Çekme ve düzlem içi kayma gerilmelerini bu bölgedeki donatı miktarını artırarak aşabilirsiniz.

Bu konu ile ilgili yapılan eğitimi
bağlantısından izleyebilirsiniz. Bu videoda 39:00 dakikasından ilgili bölgeye nasıl müdahale edileceği ile ilgili bir anlatım mevcuttur. Aynı zamanda ideCAD Bilgi Bankasından konu ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Ekli dosyalar

• döşeme gerilme.png
    döşeme gerilme.png
    142.9 KB · Görüntüleme: 445
Merhaba

İlave olarak projenizde aşağıdaki hususları da değerlendirmenizi öneririz.

-Merdiven kolları ara sahanlığa bağlanmıyor. ve analiz modeli hatalı oluşuyor. Merdiveni tekrar oluşturunuz. Aşağıda linklerden merdivenlerin oluşturulması ve mesnetlenme koşullarının belirlenmesi hakkında bilgi alabilirsiniz.

Merdivenin oluşturulması

Merdiven mesnet koşullarının belirlenmesi

-4. katta +120 cm kot verilen döşemenin kirişin kotu bağlandığı diğer elemanlarla uyumlu değil. Döşemeyi kirişi ve P004 perdesini bir üst katta negatif üst vererek tanımlayınız.

-Çizgisel döşeme yükleri perde ve kiriş üzerinde dikkate alınmamaktadır.

-Üst yapı etkileşimli çözüm yapılmasını öneririz.

-Nihai analizde döşeme perde ve radye sonlu eleman genişliklerini küçülterek analiz yapılmasını öneririz.

İyi çalışmalar

Geri