V11'i Online Satın Alın

döşemelerde diş yüksekliği şartı sağlanmadı ve kesme güvenliği sağlanmıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MERYEM34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MERYEM34

Tanınmış Üye
merhabalar elimde böyle bir proje var kiriş ebatlarım merdiven ve asansör çevresindeki kirişlerim doğrumu ve çıkmaları doğru işlemişmiyim 2b si projede mevcut ve analizimde düzeltemediğim problemler çıktı kirişnmax hatası ve kesme güvenliği döşemelerde diş yüksekliği şartı sağlanamadı gibi hatalar yardımcı olursanızzz çok memnun olurum

Ekli dosyalar

merhabalar elimde böyle bir proje var kiriş ebatlarım merdiven ve asansör çevresindeki kirişlerim doğrumu ve çıkmaları doğru işlemişmiyim 2b si projede mevcut ve analizimde düzeltemediğim problemler çıktı kirişnmax hatası ve kesme güvenliği döşemelerde diş yüksekliği şartı sağlanamadı gibi hatalar yardımcı olursanızzz çok memnun olurum
önerilerim;
--geometri kontrolündeki perde hatalarını düzeltiniz,
--bodrum katının rijitliğini kaldırınız,
--4.8.5.1. işaretleyiniz,
--zemin-bodrum katta kolon dar kenarını 4.07/10=0.4 m az yapmayanız, (içteki kolonlar)
--perdeleri grup yapınız,
--kirişler kolonları ortalasın,
--kirişlerde kolonlardan en fazla d/2=30/2=15 cm den fazla çıkma yapmayınız,
--merdivenler mesnetlenmemiş,
--dolgu kotu ve bodrum kat tavanı hareketli yüklerini artırınız,
--2. kat tavanında kenarlardaki duvar yüklerini kaldırabilirsiniz,
--4.9.1.3.a işaretleyiniz, (kurtarmazsa perde ekleyiniz.)
--kolon ve kirişlerde fiber donatı işaretleyerek hesap yaptırınız.
1685641036131.png

datasını atarmısınız size zahmet attığım çıkmalar mimari ile uyumlu mu olmuş ve kirişler merdivenin olduğu bölgede doğru mu

önerilerim;
--zemin-bodrum katta kolon dar kenarını 4.07/10=0.4 m az yapmayanız, (içteki kolonlar)
Ekli dosyayı görüntüle 34812
ünver hocam merhabalar. bu kolon kısa boyutu en az l/10 olmalı kuralı herhangi bir deneye tabi midir ? kolon kısa boyutunu l/10 dan az yapmak hatalı bir tasarımdır diyebilir miyiz? yoksa sadece sizlerin tecrübenize veya öngörünüze dayalı bir tavsiye midir?

kısa kolon olayını banada bir anlatabilir misiniz öğrenmek amaçlı soruyorum size zahmet

ünver hocam merhabalar. bu kolon kısa boyutu en az l/10 olmalı kuralı herhangi bir deneye tabi midir ? kolon kısa boyutunu l/10 dan az yapmak hatalı bir tasarımdır diyebilir miyiz? yoksa sadece sizlerin tecrübenize veya öngörünüze dayalı bir tavsiye midir?
tecrübeye dayanıyor. bana göre yapılmalı. yönetmeliğe göre hatalı değildir.
daha öncede kısa kolon yapmayın diye devamlı önerilerde bulunuyordum şimdi yasaklanıyor.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
kısa kolon yazıp forumda aratabilirsiniz.
örnek aşağıda:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

projeni
önerilerim;
projenin datasını alabilir miyim?

haddime değil ama şunu söylemek istiyorum. ünver bey vakit ayırıp projenizi incelemiş ve tavsiyelerde bulunmuş. siz ise daha fazlasını isteyip projeyi düzeltip size atmasını istiyorsunuz. bu projenin mühendisi siz misiniz ünver bey mi?
daha fazlasını istemek değil amacım öğrenmek kıyaslamak emin olmak için projeyiz zaten çizdim hatalarım vardı ünver beyin verdiği önerileri düzelttim bi kaç hatam yine çıktı o yüzden istedim .bende şunu söylemek istiyorum üslubunuz ve tavrınız hiç hoş değil ön yargılı davranmaya devam edin .Ve şunuda eklemek istiyorum ben daha yeni mezun oldum pandemi zamanına denk geldi.amacım öğrenmek depremler oluyuor insanlar ölüyor ve böyle egolu bilgisini vermeyen insanlar yüzünden mesleğe soğuma sizin gibi bakış açısına sahip mühendsiler yüzünden oluyor kusura bakmayın kimse annesinin karnından öğrenmiyor araştırıyorum ve deneyimli mühendsilerden öğrencek çok şeyim var ve yolun başındayım iyi günler

daha fazlasını istemek değil amacım öğrenmek kıyaslamak emin olmak için projeyiz zaten çizdim hatalarım vardı ünver beyin verdiği önerileri düzelttim bi kaç hatam yine çıktı o yüzden istedim .bende şunu söylemek istiyorum üslubunuz ve tavrınız hiç hoş değil ön yargılı davranmaya devam edin .Ve şunuda eklemek istiyorum ben daha yeni mezun oldum pandemi zamanına denk geldi.amacım öğrenmek depremler oluyuor insanlar ölüyor ve böyle egolu bilgisini vermeyen insanlar yüzünden mesleğe soğuma sizin gibi bakış açısına sahip mühendsiler yüzünden oluyor kusura bakmayın kimse annesinin karnından öğrenmiyor araştırıyorum ve deneyimli mühendsilerden öğrencek çok şeyim var ve yolun başındayım iyi günler
beni yanlış anladığınız çok bariz. ben kimsenin öğrenmesine bilginin paylaşılmasına karşı değilim. ayrıca bu forumda incelerseniz meslektaşlarıma yardımcı olduğumu görürsünüz. benim lafım sadece ünver beyden projeyi düzeltip size atmasını istemeniz. yani lafım öğrenmeye çalışmanıza veya bilgi alışverişi yapmanıza değil. benim hakkımda yanlış tespitlerde bulunduğunuz için üzgünüm.
ayrıca sizinle çalışmak, size destek olmak bile isterim. iyi çalışmalar dilerim.

önerilerim;
ünver bey teşekkür ederim değerli bilgileriniz için sizin verdiğiniz önerileri uyguladım yinede hatam çıkıyor bana datasını atarmısınız bir kıyaslama yapayım size zahmet nerde yanlış yaptığıma bakayıım

ünver bey teşekkür ederim değerli bilgileriniz için sizin verdiğiniz önerileri uyguladım yinede hatam çıkıyor bana datasını atarmısınız bir kıyaslama yapayım size zahmet nerde yanlış yaptığıma bakayıım
önerilerimdeki hatalar fazla olduğunda, projeyi hatasız hale getirmek vakit aldığından projeyi hesaplattırıp nerede hata yapıldığına bakıyorum.
bu hataların düzeltilmesi için önerilerinde bulunuyorum.
sizin projenizde düzeltmeleri yapıp hatasız hale getirmiş değilim.
önerilere göre düzeltmeleri yapıp paylaşırsanız yardımcı olurum.

4 hatam çıktı verdiğiniz önerileri uygulayarak yalnız bodrum kattı rijit olarak tanımladım hatalarımı nasıl giderebilirim kiriş nmax ve döşeme yetersizliği çıktı

Ekli dosyalar

Geri