V11'i Online Satın Alın

Döşemelerde havalandırma boşluklarını nasıl oluşturabilirim.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan isokur52
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Asmolen dösemede havalandırma boslukları var ve bu boslukları dosememde nasıl belırtmelıyım. analız yaparken bu boslukalrı sıstem dıkkate alacakmı. Bosluktan kaynaklı ek gerılmeler karsısında bosluklar etrafında ılave guclendırme donatıları ıcın dety çizimi alabılırmıyım.yardımlarınız ıcın tesekkur ederım

Re: DÖŞEMELERDE HAVALANDIRMA BOŞLUKLARINI NASIL OLUŞTURABİLİ

isokur52":6aaaymqu' Alıntı:
Asmolen dösemede havalandırma boslukları var ve bu boslukları dosememde nasıl belırtmelıyım. analız yaparken bu boslukalrı sıstem dıkkate alacakmı. Bosluktan kaynaklı ek gerılmeler karsısında bosluklar etrafında ılave guclendırme donatıları ıcın dety çizimi alabılırmıyım.yardımlarınız ıcın tesekkur ederım

Merhaba,

Döşeme boşlukları döşeme toolbarındaki "Döşeme Boşluğu" Komutu ile modellenebilir. Çizdiğiniz döşeme boşluğunun özelliklerine girerek Konstrüktif boşluk donatısı seçimi yapılabilir
Kalıp planı aldığınızda bu donatılar çizimlerde gösterilir. Döşeme sonlu eleman analiz modelinde bu boşluklar dikkate alınır.

Ekli dosyalar

• dsm.jpg
    dsm.jpg
    195.3 KB · Görüntüleme: 6,877
Re: DÖŞEMELERDE HAVALANDIRMA BOŞLUKLARINI NASIL OLUŞTURABİLİ

Yasin bey asmolen döşemeler için sorulmuş .

Re: Döşemelerde havalandırma boşluklarını nasıl oluşturabili

Yasın Bey oncelı bılgılerınız ıcın tesekkur edıyorum. Plak dosemelerde dedıgınız gıbı bu boslukların nasıl olacagını anladım. Fakat asmolen dosemelerde yaptıgım takdırde nervur kırıslerım boslukların ıcınden gecıyo. buna nasıl bır cozum getırebılırım.

isokur52":5iurzxne' Alıntı:
Yasın Bey oncelı bılgılerınız ıcın tesekkur edıyorum. Plak dosemelerde dedıgınız gıbı bu boslukların nasıl olacagını anladım. Fakat asmolen dosemelerde yaptıgım takdırde nervur kırıslerım boslukların ıcınden gecıyo. buna nasıl bır cozum getırebılırım.

Nervür döşemelerde boşluk etrafından kiriş tanımlamanız uygun olacaktır. Döşeme boşluğu döşeme kenarı objesi ile de oluşturulabilir fakat uzun açıklı nervür kirişlerinin konsol olarak çalışması tercih edilmez,
Döşeme kenarı ile boşluk oluşturduğunuz durumda konsol olarak çalışan nervürler var ise tercihen kalıp planında boşluk etrafına konstriktif bir bağ kiriş detayı vermeniz uygun olur.

nervür döşeme içindeki büyük hava bacalarını boyutlandırırken hava bacalarının nervürü kesmemesine özen göstermek gerekir. Başkaca sınırlayan bir zorunluluk yoksa ekteki resimdeki gibi nervürleri kesmeden iki farklı boşluk şeklinde girilebilir. Burada havalandırma sadece kat hizasında nervür kalınlığı kadar daralır. Fakat bunun boyutu ve sayısı artma durumuna gelmişse artık kiriş geçmek gerekir.

Ekli dosyalar

• Screenshot 2014-11-26 21.17.37.png
    Screenshot 2014-11-26 21.17.37.png
    133.1 KB · Görüntüleme: 6,823

NYILMAZ":2ouq7ra7' Alıntı:
nervür döşeme içindeki büyük hava bacalarını boyutlandırırken hava bacalarının nervürü kesmemesine özen göstermek gerekir. Başkaca sınırlayan bir zorunluluk yoksa ekteki resimdeki gibi nervürleri kesmeden iki farklı boşluk şeklinde girilebilir. Burada havalandırma sadece kat hizasında nervür kalınlığı kadar daralır. Fakat bunun boyutu ve sayısı artma durumuna gelmişse artık kiriş geçmek gerekir.

İyi günler. Nervür döşeme yapıyorum ve nervür kirişlerim kesiliyor. Kendimiz elle uclarından nervür kiriş çizme şansımız varmı saplama şeklinde ? Yada başka nasıl bir çözüm önerirsiniz

Geri