V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Döşemeyi sürekli temele nasıl bağlarım?

hasanyılmaz

Yeni Üye
Merhaba, üzerinde çalıştığım projede kot farkından dolayı ön terasta subasman çıkıyor. Subasmanın üç tarafı b.a. perde bir tarafı ise yüksek sürekli temel ile tamamlanıyor. Bu bölüme döşeme atmak istiyorum fakat program izin vermiyor. sürekli temel olan bölüme döşeme kenarı attığımda döşemeyi içerisine tanımlayabiliyorum. Fakat bu durumda da farklı sorunlarla karşılaşıyorum. Başka nasıl bir çözüm bulabilirim? yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

Merhaba, üzerinde çalıştığım projede kot farkından dolayı ön terasta subasman çıkıyor. Subasmanın üç tarafı b.a. perde bir tarafı ise yüksek sürekli temel ile tamamlanıyor. Bu bölüme döşeme atmak istiyorum fakat program izin vermiyor. sürekli temel olan bölüme döşeme kenarı attığımda döşemeyi içerisine tanımlayabiliyorum. Fakat bu durumda da farklı sorunlarla karşılaşıyorum. Başka nasıl bir çözüm bulabilirim? yardımcı olabilir misiniz?
önerilerim;
--1. bodrum katı kat olarak kabul etmek uygun değil, katı kaldırıp kolonları üst kattan girebilirsiniz,
--üst kottaki 50/136 temelleri alt kottaki gibi 50/50 girip, üstüne alt kottaki gibi su basman perdesi girebilirsiniz.
--merdiveni mesnetleyip, merdiveni temele mesnetlemek için altına su basman perdesi giriniz.

Geri