V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Dönel rampayi istedigim gibi olusturamadim

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan M.ali
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

M.ali

Etkin Üye
[*]iyi günler,

ekte belirtmiş olduğum projede %18 eğimli araç rampası yapmam gerekiyor.fakat bir türlü istediğim şekilde oluşturamadım. önerilerde bulunabilir misiniz?

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Ekli dosyalar

• rampa redmine.png
    rampa redmine.png
    619.9 KB · Görüntüleme: 2,517
eğik döşeme ile istediğim şekilde yapmayı başaramadım. ayrıca araç inecek ve rampanın çok kullanışsız olduğunu düşünüyorum.

istediğiniz bu şekilde bir şey değil midir? Tereddütünüz nedir? Dosya boyutunu küçültmek için bazı objeleri sildim. Eğimlerde sizin çizdiğiniz üçgene göre makul görünüyor.

Ekli dosyalar

• Rampa.cde
    Rampa.cde
    439.6 KB · Görüntüleme: 400
  • Rampa.png
    Rampa.png
    868.2 KB · Görüntüleme: 2,490
  • Screenshot 2017-05-01 14.19.34.png
    Screenshot 2017-05-01 14.19.34.png
    739.9 KB · Görüntüleme: 2,487
NYILMAZ":1gk1ueov' Alıntı:
istediğiniz bu şekilde bir şey değil midir? Tereddütünüz nedir? Dosya boyutunu küçültmek için bazı objeleri sildim. Eğimlerde sizin çizdiğiniz üçgene göre makul görünüyor.

öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür edrim Nedim Bey,

rampanın başlangıcında koymuş olduğum kirişler yerine sadece o kirişleri perde yapmalı mıyım sizce?
Ayrıca araç geçişi için kullılacağından dolayı rapma döşeme kalınlığı sizin ön görünüze göre minimum ne kadar olabilir ve rampa döşemesinin demir detaylarına nerden ulaşabilirm?

Başlangıç bölgesindeki kirişlerin bulunduğu yerde rampa yüksekliği fazla değil. Perde yapmanızı öneririm. Kalınlıkla ilgili benim size gönderdiğim dosyada 20 cm seçmiştim 18-20 cm den aşağı yapmanızı önermem. Analiz edip siz de bir bakın. Alttaki kirişlerin genişliklerini de arttırmanızı öneririm. Hatta K89 kirişini yayın ortasına bağlayıp altına da yine perde tanımlayabilirsin. Buna göre dilersen rampayı yeniden oluşturup kotlarını ve eğimi daha iyi düzenlemek mümkün olabilir.

Geri