V11'i Online Satın Alın

Dördüncü derece deprem bölgesinde nasıl çözdürebilirim

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gokaygnn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gokaygnn

Yeni Üye
Programı yeni kullanıyorum. Sistemi girdikten sonra analiz yaptırdığımda süneklilik düzeyi normal çözdürmek istiyorum ama raporda hata veriyor. Süneklilik düzeyi yüksek çözdüğümde raporda hata vermiyor. 4. dereceden deprem bölgesinde nasıl normal çözdürebilirim teşekkür ederim.

Re: 4. Derece deprem bölgesinde nasıl normal çözdürebilirim

gokaygnn":qvechgin' Alıntı:
Programı yeni kullanıyorum. Sistemi girdikten sonra analiz yaptırdığımda süneklilik düzeyi normal çözdürmek istiyorum ama raporda hata veriyor. Süneklilik düzeyi yüksek çözdüğümde raporda hata vermiyor. 4. dereceden deprem bölgesinde nasıl normal çözdürebilirim teşekkür ederim.
Merhaba,
Tdy 2007 madde 2.5.1.4 madde 2.5.1.5 ve madde 2.51.6 da taşıyıcı sistem süneklik düzeylerine ilişkin genel koşullar belirtilmektedir. Eğer yapınızın  burada belirtilen koşullara göre normal sünek çözülebileceğini öngörüyorsanız,  Analiz Ayarları/Diğer Sekmesinde "Rapor alırken projede uygunluk kontrolü yap" satırının işaretini kaldırıp analiz yapabilir ve rapor alabilirsiniz. (Programda süneklik düzeyinin normal seçilmesi durumunda Deprem bölgesi ve Yapı yüksekliği koşullarına bakılmamaktadır. )
İyi çalışmalar

Geri