V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

düğün noktası hatası

saridurmus

Kıdemli Üye
selam Arkadaşlar projemde düğüm noktası hatası oluştu ama verilen düğüm noktasını bulamadım. Verilen düğüm noktası numarasını göremedim bakabilir misiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Aşağıdaki alıntıya ve ekteki linkteki konuya bakarsanız sorununuz çözülür sanıyorum. Merdivenlerinizi yapı ile birlikte çözüm seçilimiş ama tam rijit diyafram seçilmiş. Ayrıca mesnetlerine bakarsanız bazılarının bir elemana basmadığını göreceksiniz. (hepsini incelemedim)

Kolay gelsin....

Levent Özpak:1n4g7id6' Alıntı:
freegenc35:1n4g7id6' Alıntı:
SİSTEM ÇÖZÜELEMİYOR HATSI VERİYOR SİSTEME MERDİVEN EKLEYİNCE GEOMETRİ KONTROLÖNDE SADECE YNI İSİMLİ OBJLER VAR UYARISI VAR...NEDEN BÖYLE OLDU ÇÖZEMEDİM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM....ACİLLL..:(
Merhaba,

Merdiven mesnetleri yapı ile birlikte çözüm koşullarına göre düzenlenmiş. Zemin katta sol taraftaki merdivenin başlangıç ve bitişi hiç elemana bağlanmıyor. Merdiven mesnetlerini yapıdan bağımsız çözüm koşullarına göre düzenleyince analiz yapılabilecek. Ayrıca merdivenler yapı ile birlikte çöüm koşullarına göre düzenlendiğinde Yarı rijit diyafram seçeneğine göre analiz yapılması uygun olur.

İyi çalışmalar

olabilir bakacağım ama yarı rijit dediğimde 18 saat beklediğim halde çözüm üretmiyor hata vermiyor öylece modal analizde kalıyor şuan itarasyon sayısı 45 ve 7 saattir ayni kapatıyorum. merdivenleri değiştirmiş olabilirim. bir kontrol yapacağım 15 gün önce yarı rijit çözmüştüm olmuştu. Şimdi olmadı benim aklıma başka yerler geldi baktım bulamıştım..iyi çalışmalar ...

saridurmus":25oi22q1' Alıntı:
selam Arkadaşlar projemde düğüm noktası hatası oluştu ama verilen düğüm noktasını bulamadım. Verilen düğüm noktası numarasını göremedim bakabilir misiniz.

saridurmus":25oi22q1' Alıntı:
yarı rijit dediğimde 18 saat beklediğim halde çözüm üretmiyor hata vermiyor öylece modal analizde kalıyor şuan itarasyon sayısı 45 ve 7 saattir ayni kapatıyorum. merdivenleri değiştirmiş olabilirim. bir kontrol yapacağım 15 gün önce yarı rijit çözmüştüm olmuştu. Şimdi olmadı benim aklıma başka yerler geldi baktım bulamıştım..iyi

Bu tarz sonuç genelde veri hatası ile alakalıdır. Düşey yükleme seçerek yapıyı aşırı deformasyon yaptırırsanız bağlantı ile ilgili veri girişi hatalarını görebilmeniz kolaylaşır:

SP101 ve SP100 kolonları havada duruyor.

Ayrıca yarı diyafram çözümü yapılmayacaksa merdivenleri tanımlamanın bir anlamı yok. Merdiven kenarlarını sisteme doğru bağlayıp(3B'den kontrol edip) yarı rijit diyafram çözümü yapabilirsiniz.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    313.2 KB · Görüntüleme: 5,802
Geri