V11'i Online Satın Alın

düşük döşemede donatılar görünmüyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan unalmh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

unalmh

Üye
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

bitişik nizam apartmanda engelli girişi için , bina giriş kotunu aşağı çekmem lazım bunun için zemin kattaki döşemenin kotunu düşrüp düşük döşeme olarak atasarladım fakat hesaplarda döşeme donatıları görünmüyor (İLGİLİ DÖŞEME : bodrum kat D29 )
YARDIM VE TAVSİYELERİNİZİ PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?

bitişik nizam apartmanda engelli girişi için , bina giriş kotunu aşağı çekmem lazım bunun için zemin kattaki döşemenin kotunu düşrüp düşük döşeme olarak atasarladım fakat hesaplarda döşeme donatıları görünmüyor (İLGİLİ DÖŞEME : bodrum kat D29 )
Projenize bakmadım. Muhtemelen düşük döşeme rijit diyafram dışında kalıyor. Bu tarz döşemelerde yarı rijit diyafram çözümde problem var. Eğer data böyle ise bir kere yarı rijit diyafram işaretini kaldırarak ilgili katta bir kere döşeme analizi yapın. Daha sonra projenize yarı rijit diyafram olarak devam edebilirsiniz.

-projenizde "yarı rijit diyafram" seçeneğinin işaretini kaldırıp, döşeme analizi yapınız. D2903 döşemesinin donatıları hesaplanacaktır. döşeme betonarme diyaloğunda d03 döşemesi için d.s sütununu işaretleyebilirsiniz. daha sonra tekrar "yarı rijit diyafram" seçeneği işaretleyerek genel analiz yapınız.

-projenizde "yarı rijit diyafram" seçeneğinin işaretini kaldırıp, döşeme analizi yapınız. D2903 döşemesinin donatıları hesaplanacaktır. döşeme betonarme diyaloğunda d03 döşemesi için d.s sütununu işaretleyebilirsiniz. daha tekrar "yarı rijit diyafram" seçeneği işaretleyerek genel analiz yapınız.
çok teşekkür ederim levent bey

Geri