V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

düşük kot döşeme

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gürkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
s.a. merhaba
Hakan bey ; ben sizin dediğiniz gibi düşük döşeme seviyesinde olan yüksekliklerde kat tanımladım ve katı pas geçen kolonları ve perdeleri seçip ( değiştir /obje edit /kolon /üstü serbest kolonlar olarak işaretledim . fakat bu işaretlediğim klolonlar program tarafından yine kısa kolon olarak görüyor.
1.si işaretledikten sonra s101 (170 cm )kolonunun alt ve üst kısımlarında sıklaştırma yapıyor ama işaretlemez isem sıkıştırma yapmıyor .bence sıkıştırma yapması normal değil.Çünkü s101 kolonuna denk gelen bir döşeme veya kiriş yok.(zemin katta)
2. si mesela s102 kolonunun zemin kattaki kolon düşey açılımı ile yine aynı kolonun 4.kattaki kolon düşey acılımları farklı. buda farklı bir durum sanırım.
benim istediğim ise düşük kotta olan döşemelerin bağlandığı kirişlerin, kolonlarla temas ettiği noktalarda sıkıştırma yapması.
yardımcı olabilirseniz sevinirim .
( kat yüksekliği 340 cm dir. )
 
Merhaba,

Kolonlar her katta girildiği için düşey açılımında kolon boyları o katın boyu kadar görünüyor.

Ancak, alternatif bir data girişiyle kolon düşey açılımlarını sorunuz doğrultusunda düzenleyebilirsiniz. Bunun için, pas geçen kolonları o katta girmeyin, kolonların kotunu değiştirin. Ekte bu şekilde datalanmış projeyi mesaja ekliyorum.

Avantajları ve dezavajları sıralarsak;

İlk modelde kolon boyutları her bir katın yüksekliği kadar görünecektir. Hem raporda, hem de kolon düşey açılımında...

İkinci modelde, girilmeyen katta kolon olmadığı için, o katta olmayan kolonlar kolon aplikasyon planında görünmeyecek. Görünmeyen kolonları bir üst katın kolon aplikasyonun planından kopyalayabilirsiniz. Ayrıca B2 düzensizliğinde kolon etkili boyları toplamında ilgil katlarda girilmeyen kolonların alanları toplanmayacak. Ancak tüm kolon boyları ve kolon düşey açılımları istediğimiz şekilde görünecek.

5 versiyonunda, kademeli yapılar için iki modeli de kullanmak uygundur. Duruma göre istediğiniz modeli kullanın.

İyi çalışmalar...
 
Geri
Üst