V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

düşey süreklilik sorunu

Sistemi oturup yeniden modelledim son haliyle inanılmaz düşey süreklilik sorunu verdi nasıl düzeltebilirim yardımcı olursanız sevinirim...bi de neden bu hatayı veriyo ilk defa karsılasıyorum ?
 

Ekli dosyalar

Re: Çok İlginç....

"İnanılmaz düşey süreklilik sorunu"'dan kastettiğiniz sisteminizin çözülememesi ise, tonozunuz taşıyıcı elemanlara bağlanmamış. (3 boyuttan analiz sisteminizi inceleyin, tonoz meshiniz havada duruyor).

bu gibi durumlarda program sistem çözümünde sorun yaratan noktanın koordinatlarını verir, ilgili yeri ve yakınındaki analiz modelini 3 boyuttan incelerseniz sorunu görebilirsiniz.

Tonozun kirişlere bağlanması için kenarlarını kirişin üst kotu ile çakıştırmanız gerekir. Ya da alternatif olarak tonozu kenar kirişlerine yayılı yük olarak tanımlayabilirsiniz, burada tonoz küçük ve önemli bir taşıyıcı eleman olmadığı için bina ile beraber çözülmesindense yük olarak sisteme katılması yeterlidir.
 

Ekli dosyalar

  • tonoz.png
    tonoz.png
    57.8 KB · Görüntüleme: 2,352
Re: Çok İlginç....

Ewt tonozdan vede zemin kattaki kolan ve perdelere -60 kotu vermiştim kat kopyalayınca hepsi aynı olmus büyük bir cogunluğuda ondan sanırım...
 
Geri
Üst