V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Düşey yük çok fazla ve kesme

Merhaba
Önerilerim
--Beton değerini C20 den en az C25 çıkarın, (hatalar 5 iniyor.)
--Üst rijit bodrum kat numarası -1,-4 olabilir,
--Kolon dar kenarı en az 30 cm olsun,
--(B) hatalarının da bir kısmı da düzelir,
-- A15 ile K13 aksı arası perdelere yatay yük verin,
--Merdiven ile birlikte yarı rijit diyafram çözün,
Bunları yapıp deneyin kurtarmazsa tekrar bakarız.

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

Merhaba,

Ünver Bey' in verdiği bilgilere ek olarak; projenizde kademe olduğu görülüyor. 3. bodrum katta biten taşıyıcı elemanların altında 3. bodrum katta radye temel giriniz.

İyi çalışmalar

çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.temel kotu gözümden kaçmış düzelttim levent bey. her iki mesajdaki şeylere de baktım fakat 3 tane perdede kesmeyi kurtaramıyorum.bir de perde yanal yükünde yayılı yük sizce ne kadar olmalı tahminen.bakabilir misiniz acaba son halinin linki:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Merhaba
unver:lxlltqbz' Alıntı:
--Kolon dar kenarı en az 30 cm olsun,
--(B) hatalarının da bir kısmı da düzelir,
-- A15 ile K13 aksı arası perdelere yatay yük verin,
--Merdiven ile birlikte yarı rijit diyafram çözün,
Levent Özpak:lxlltqbz' Alıntı:
Ünver Bey' in verdiği bilgilere ek olarak; projenizde kademe olduğu görülüyor. 3. bodrum katta biten taşıyıcı elemanların altında 3. bodrum katta radye temel giriniz.
Önerileri düzeltmemiş siniz. Bunlar düzelmeyince yorum yapmak sağlıklı olmaz.

faydalanabilirsiniz.

Ünver ÖZCAN

Levent Özpak":uf72i91g' Alıntı:
Merhaba,

İyi çalışmalar
Dediğiniz önerileri yaptım fakat herhangi bir düzelme olmadı.o yüzden kolon kesitlerini eski haline getirdim.perdelerin birindeki kesmeyi de kurtardım fakat geriye 2 tane perdem kaldı.nasıl çözebilirim bakar mısınız lütfen

Merhaba
Benim dediklerimi ve Levent beyin dediği temel konusunu düzeltmemiş siniz,
Yine de proje yapan bir arkadaşa yardım olsun diye düzelttim,
Yatay toprak yükünü de girin,
Önerim forumdaki bütün sorunları ve çözüm önerilerini inceleyin daha sonra yapacağınız projedeki problemli yerleri çok kolay çözersiniz.
Proje ekte.
(S19 kolonunun da 5 katta (B) hatası kaldı, mimariyi bilmediğim için fazla bir müdahalem olamadı. kolonlar kabaca düzeltildi sağa sola kaydırılıp son durumuna getirilebilir.)

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

unver":2g4a3gqo' Alıntı:
Merhaba
Benim dediklerimi ve Levent beyin dediği temel konusunu düzeltmemiş siniz,
Yine de proje yapan bir arkadaşa yardım olsun diye düzelttim,
Yatay toprak yükünü de girin,
Önerim forumdaki bütün sorunları ve çözüm önerilerini inceleyin daha sonra yapacağınız projedeki problemli yerleri çok kolay çözersiniz.
Proje ekte.
(S19 kolonunun da 5 katta (B) hatası kaldı, mimariyi bilmediğim için fazla bir müdahalem olamadı. kolonlar kabaca düzeltildi sağa sola kaydırılıp son durumuna getirilebilir.)

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

ünver bey çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.şuan bakıyorum eksiklerime. bu benim ilk projem biraz o yüzden eksiklerim fazla ama çok sağolun yol gösterdiğiniz için.iyi çalışmalar

Geri