V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

DİLATASYONLU BİNALAR

Peki nasıl çözümlemeliyim öneriniz nedir?
Yapı 5 blok halinde dilatasyon ile ayrılmış durumda
1. çözüm: üst yapı dilatasyonlu temelleri tek temel olarak çözecekseniz,
-kat yükseklikleri,
-kat sayıları,
-bodrumlu olup olmadıkları
-r katsayıları aynı olması lazım, (bu durumda dilatasyonda yan yana gelen kolonların radye temelde zımbalama hesabını da elle kontrol etmelisiniz.)
2. çözüm: yukarıda saydığım maddelerde farklılıklar var ise her blok, temel ve üst yapı dilatasyon ile ayrılarak çözüm yapılabilir.
ben olsan 1. çözüm şartları sağlasa bile 2. çözümü yapardım.

İlginiz için çok teşekkür ediyorum, peki 2. Çözümü yaptıgımızda temel ampatmanı nlogun bir tarafında farzedelim ki 150 cm, diger tarafında dilatasyon oldugu için ampatman 0 oluyor. Bu sağlıklı bi çözüm mü sizce

İlginiz için çok teşekkür ediyorum, peki 2. Çözümü yaptıgımızda temel ampatmanı nlogun bir tarafında farzedelim ki 150 cm, diger tarafında dilatasyon oldugu için ampatman 0 oluyor. Bu sağlıklı bi çözüm mü sizce
dört dörtlük sağlıklı bir çözüm değil, yapıyı simetrik hale yaklaştıracak/simetriğini bozmayacak şekilde üst yapı ve temeli modellemeye dikkat etmek gerekir. bunu da biz mimari projeden dolayı genelde yapamıyoruz.

dört dörtlük sağlıklı bir çözüm değil, yapıyı simetrik hale yaklaştıracak/simetriğini bozmayacak şekilde üst yapı ve temeli modellemeye dikkat etmek gerekir. bunu da biz mimari projeden dolayı genelde yapamıyoruz.
Aynı fikirdeyim ama yapacak bir şey yok gibi hepsini farklı bir bina gibi birbirinden bağımsız şekilde çözeceğim anlaşılan.
"Temel tesirlerini al" komutu neden kaldırıldı acaba

Geri