Güncel Fiyatlar ile Online Satın Almak için Tıklayınız

DİLATASYONSUZ BLOK YAPI

hatice bayram

Etkin Üye
Merhabalar projem 2 villa ortak otopark dizayn olarak tek parça çözmem istendi kat yükseklikleri de farklı, kot vererek dizayn yaptım proje çözümlenirken normal katlarda a2 a3 düzensizliği nasıl irdelenmeli ? genel olarak proje hakında tavsiye verirseniz memnun olurum şimdiden teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

Yasin bey dilatasyonlu demişsiniz benim yapım bodrum tek parça üst katlarda devam eden 2 bloktan oluşmakta bu yapının a2 a3 irdelenmesi normal katlarda da yapıyı tek parça dizayn ediyormuş gibi mi düşüneceğim bu kısmı anlayamadım?
 
Sn meslektaşım, blokları ayırmanızda fayda var, temel ortak olabilir, ayrılmış bir blok çalıştırıldı, kolonlarınız biraz daha optimize edilebilir, müstakil blok.pngkolay gelsin.
 
Açıkçası mimari grup baskı yapıyor bu şekilde dizayn edilmesi konusunda kolon boyutları analiz sonrası ayarlanabilir dediğiniz gibi ancak tek parça çözümde hatalı bir tasarım yapmak istemediğim için bu şekilde çözmek istenirse ne yapılabilir a2 a3 normal katlarda yapı tek parça olarak girildiği için tek parçadaki gibi mi boşluk hesabı yapacağım?
 
Son düzenleme:
gayet tabii, yapı birlikte hareket edip etkileşime gireceğine göre, illa yapmak zorunda iseniz tek blokta yapılan revizyonu tüm yapıda deneyin, kolay gelsin.
 
Merhaba;

A2 ve A3 türü düzensizlikler Diyafram bazında yapılır. Üst katlarda sizin iki adet birbirinde bağımsız diyaframınız var dolayısıyla her blok (diyafram) kendi içinde değerlendirilmelidir. Bu proje için söylüyorum A2 ve A3 düzensizliği için bir kontrol yapılmasına gerek yoktur, zaten bu projede A2 yada A3 düzensizliği yoktur.

Ancak ilk katınız baza katı olduğu için döşemelerde düzlem içi gerilme tahkiklerinizin yapılmasında fayda var, bu kontrolü mevcut sürümde yapabilmek içinde programa A2 yada A3 düzensizliği var demeniz gerekiyor. Bu da sizin sorunuzu başka bir noktaya taşıyor. Yine bu proje için söylüyorum A2 yada A3 düzensizliği var demeniz bu proje için bir şey ifade etmez.

Saygılarımla.
 
Cevabınız için teşekkür ediyorum bir kafa karışıklığı yaşadım açıkçası iki blok birbirine bağlı tek yapı gibi düşünüp aradaki boşluğun hesabını yapacaktım şimdi sadece bodrum katta düzensizlik var gibi işaretleme yapıp analiz yaptıracağım.
 
Geri
Üst