Dışarıdan otomatik modelleme yaptırma veya sonuçları içerden dışarı aktarma

urazdemir

Yeni Üye
Merhaba,

Visual Basic for Application (VBA-Excel makro) ile veya VB.NET, C# kodları ile program ile bağlantı kurulup modelleme yaptırmak veya sonuçları dışarı (örneğin Excel'e) aktarmak mümkün müdür?

Ayrıca, seçmeli raporlardaki tabloların bazılarını Excel'e almam gerektiğinde, sadece bu tabloları dışarı aktarabilir miyim? Örneğin, Windows Form Uygulamalarında DataGridView'leri normalde Excel'e rahatlıkla alabiliyoruz fakat ideCAD Rapor üzerinden yalnızca PDF ve Not Defteri çıktıları mevcut. Not defterini ise Excel'e Power Query ile işleyerek bile aldığımda düzgün sonuç elde edemediğim tablolar oluyor. Office 365 ile Excel'e eklenen PDF import etme Office 2019 kullandığımdan çaresiz kaldım Tabloları Excel'e aktarmak için bir öneriniz var mıdır?

Herkese iyi çalışmalar.
 
Dışarıdan modelleme konusu ile sonuçları içeriden dışarıya alma konusuyla ilgili nasıl bir ihtiyaç hasıl oluyor.
Bu konuyu burada tartışmaya açarak aynı ihtiyacı hisseden diğer kullanıcıların da görüş belirtmeleri bizim için önemli.
 
Örneğin yapıdaki tüm kirişleri seçip statik tasarımına bakmak istediğimde DataGridView üzerinde donatı miktarlarını, çaplarını görebiliyorum. Kendi proje özet bilgilerimi oluşturabilmek adına bu tabloyu bir buton vasıtası ile Excel’e aktarabilmek istiyorum. Geliştirdiğim ufak yazılımlarımda bu tabloları Excel’e gönderme seçeneğini ekliyorum, kendi raporlarını oluşturmak isteyecek kullanıcılar için kullanışlı olacağı düşüncesindeyim.

Sonuçların (kiriş, kolon, modal analiz sonuçları vs.) içeriden dışarı (Excel’e) aktarılması konusu dışarıdan modellemeye göre çok daha sık kullanacağım bir özelliktir tabi. Dışarıdan modelleme konusu çok sık ihtiyaç duyduğum bir özellik olmasa da; örneğin VBA üzerinden Sap2000 programında oAPI bağlantısı ile otomatik modeller oluşturabiliyor bunların çıktılarını elde edebiliyoruz. Burada benzer yapılarda ufak değişiklikler varsa veya tekrarlı işler ile birçok analizin üst üste yapılması gerekiyorsa, oluşturulan tabloda for döngüsü ile analizler yapılıp çıktıları Excel’e getirilebiliyoruz. Böyle bir uygulama ideCAD üzerinde mümkün müdür?

Tabi dışarıdan modelleme çok sık karşılaşılacak bir durum olmayacaktır. Fakat tabloların dışarı aktarımında Excel seçeneği olması birçok kullanıcının işine yarayabilir diye düşünüyorum.

İlginiz için teşekkürler,

Herkese iyi çalışmalar.
 
Merhaba,

sonuçların dışarı excel olarak alınması benim de ihtiyacım olan bir konu? olabilse çok faydalı olacaktır.

Son yıllarda kararlı ve doğru çalışması ile idecad i yoğun olarak kullanıyoruz.
 
Geri
Üst