V11'i Online Satın Alın

Dairesel bağ kiriş tanımlama

iyi günler benim sorum şu şekilde radye temelde sol dairesel tarafada bağ kiriş atmak zorundayım zira orasıda terasa dahil ama dairesel bağ kiriş idecad'te mevcut değil nasıl bir çözüm önerisi sunarsınız bana.
diğer bir sorum analizden sonra dinamik mod sayısı yetersiz hatası veriyor. ama subasman perdelerini sildiğimde bu hata verilmiyor.
başka bir sorumda şu şekilde 3 katlı bir yapı 35cm radye kurtarıyor ama zımbalama kurtarmıyor 45 cm yaptığımda da zımbalama kurtarmıyor öneriniz nedir?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
proje linkte mevcuttur.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Re: Dairesel bağ kiriş tanımlama acilll yardım

Merhaba
Önerilerim:
--2 aksındaki kolonları kiriş ile bağlasanız iyi olur,
--Bağ kirişini çizimde ilave edebilirsin,
--Dinamik mod sayısını 100 yaptığım halde yetersiz diyor,
--Rijit diyafram olarak çözmenizi tavsiye ederim,
--Radye temeli; öndeki perdelere kadar uzatıp çözün,(arada boşluk kalmasın) zımbalamdanda kurtulursunuz,
--Merdiven varsa modellemede merdiveni hesaba muhakkak katın,
--Çatı katında hareketli yükleri azaltabilirsiniz.

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

Re: Dairesel bağ kiriş tanımlama acilll yardım

---2 aksındaki kolonları kiriş ile birleştirirsem piyasada bir daha iş sahibi olamam.
---evet bağ kirişi çizimde ekleyebilirim ama ben hesapta eklemek istiyorum. belediye hesapta görmek istiyor.
---dinamik mod sayısı neden subasman perdelerini sildiğimde yetiyor da şu halde yetmiyor.
---maliyet açısından radyeyi subasman perdelerine kadar uzatmam mantıklı olmaz. o arayı dolgu ile doldurmamız daha iyi olur.
---çatı katında yükleri bilerek azaltmadım. malum piyasada sonradan inşaatı büyütme gibi bir hastalık olduğu için güvenli tarafta kalmak istedim.

Merhaba,

Öncelikle modeli açmadan sadece yazdıklarınız üzerinden yorum yaptığımı belirtmek istiyorum. Taşıyıcılığı olmayan elemanları illa modelleyip hesap rapor vermek zorunda değilsiniz dairesel bir bağ kirişi yapmanızın sebebi de sınır oluşturmak diye anlıyorum. Planda eğriliği fazla olan Kirişler kolonlar arasında yatay kuvvet aktarımı yeterli derecede oluşturmayacağını bilmeliler. Genelde sınır oluşturmaktan öte ise yaramıyor.

Geri