V11'i Online Satın Alın

Değişken Donatı Çizimi

Merhabalar, forumda aradım fakat bulamadım. Girintili çıkıntılı , düzgün olmayan bir temelim var. Bu nedenle bazı bölgelerde değişken uzunlukta ve/veya temel sınırlarından daha kısa donatılar atmam gerekiyor. Bunu otomatik olarak çizimlere yansıtmanın bir yolu mevcut mu?

Teşekkürler

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    15.2 KB · Görüntüleme: 2,605
kyuceturk":6l1xotpp' Alıntı:
Merhabalar, forumda aradım fakat bulamadım. Girintili çıkıntılı , düzgün olmayan bir temelim var. Bu nedenle bazı bölgelerde değişken uzunlukta ve/veya temel sınırlarından daha kısa donatılar atmam gerekiyor. Bunu otomatik olarak çizimlere yansıtmanın bir yolu mevcut mu?

Teşekkürler

Döşeme kenarıyla radye plağı birden fazla göz olacak şekilde, parçalı tanımlayabilirsiniz. Böylece her gözün kendi donatı aksı olur.

Tahmin ediyorum kısmen kullanmışsınız ama ekteki resimdeki komutları kullanarak birden fazla betonarme hesap aksı girip bunların da etki ettiği terleri değiştirerek donatıları çizdirip sayı, uzunluk ve metrajlarını aldırabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• Radye donatısı.png
    Radye donatısı.png
    550.8 KB · Görüntüleme: 2,596
kyuceturk":16h3bmj0' Alıntı:

Teşekkürler

Tekrar merhaba,

Projenizi eklerseniz ve hangi bölge için hangi uzunlukta donatı istediğinizi şematik olarak da belirtirseniz yardımcı olabiliriz.

Geri