Fiyat listeleri 10 Ocak 2025 tarihine kadar geçerlidir.

V11.13 kullanıma sunulmuştur.

değişken kesitli kolon yapımı

iyi günler ekte sunduğum fotoğrafta ki gibi bir kolon tasarımı yada yapı tasarımını idecad'te modelleyebilir miyim.

bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var.
iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• KOLON KESİTİ.png
    KOLON KESİTİ.png
    376.9 KB · Görüntüleme: 68
iyi günler ekte sunduğum fotoğrafta ki gibi bir kolon tasarımı yada yapı tasarımını idecad'te modelleyebilir miyim.

bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var.
iyi çalışmalar
Bu kesitte bir kolona neden ihtiyacınız var?

Siz kolonu en dar kesitine göre ideCAD ile modelleyin. Eğer o guseler üzerine bir yük binecekse ondan gelecek kuvvetleri ve momentleri kolona yük olarak tanımlayın ve kurtaran kesiti bulun. Sonra o guseleri elle dwg dosyasında çizersiniz. TS500 deki guse hesabını yapıp donatısını belirleyebilirsiniz.

He sırf mimari, görsellik ise amaç zaten guse hesabı yapmanıza da gerek yok, minimum donatı çizersiniz.

Bu kesitte bir kolona neden ihtiyacınız var?

Siz kolonu en dar kesitine göre ideCAD ile modelleyin. Eğer o guseler üzerine bir yük binecekse ondan gelecek kuvvetleri ve momentleri kolona yük olarak tanımlayın ve kurtaran kesiti bulun. Sonra o guseleri elle dwg dosyasında çizersiniz. TS500 deki guse hesabını yapıp donatısını belirleyebilirsiniz.

He sırf mimari, görsellik ise amaç zaten guse hesabı yapmanıza da gerek yok, minimum donatı çizersiniz.
görselde tam belli olmuyor ama bu şekilde 4 tane kolon ayağı olacak. orta noktasına çelikten bir türk bayrağı konulacak ve bir anıt meydana gelecek. yükü guselerden kolona aktaracağım. ama galiba idecadte bu tasarımı yapmamın imkanı yok gibi.

Kolon kesitini en dar alana göre düz olarak girin. Çizimleri elle düzeltin. İtiraz eden olursa hesap olarak güvenli tarafta kaldım diyebilirsiniz.

Bence minimum ölçülerde normal dikdörtgen veya kare kolon tanımlayın diğer çıkıntıları betonarme yapmadan değişik elemanlardan (çelikten ve diğer malzemelerden) yapıp betonarme bu kolona taşıyıcı olarak beraber çalışmasını önleyecek şekilde tasarlamanız iyi olabilir. Benim kişisel fikrim bu. Yanlış düşünüyor olabilirim. Aklıma böyle bir fikir geldi diye yazdım.

Geri