V11.13 kullanıma sunulmuştur.

DEFORMASYON VE TEMEL KALINLIĞI VE DONATISI

Merhabalar;

Bina analizinden sonra deformasyonu görebilmek için sabit ve hareketli yükler altında sistemi oynattığımda bina mavi bir renkte kalıyor. Herhangi bir değişim olmuyor. Acaba bir problem mi var ? Temel donatı ve beton kalınlığı fazla gibi geldi gözden geçirmenizi rica ederim.

İyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

Bina analizinden sonra deformasyonu görebilmek için sabit ve hareketli yükler altında sistemi oynattığımda bina mavi bir renkte kalıyor. Herhangi bir değişim olmuyor. Acaba bir problem mi var ?

Merdivenler döşemelere bağlanmıyor. Merdivenlerin yapı birlikte çözümünde döşemelere bağlanabilmesi için yarı rijit çözüm yapılması gerekir.
Bodrum kattaki merdivenin kolunun alt kenar mesnedi temele bağlanacak şekilde düzenlenmemiş.
1655984873130.png

Temel donatı ve beton kalınlığı fazla gibi geldi gözden geçirmenizi rica ederim.

Radye temel ana donatıları minimumda çalışıyor. Radye kalınlığı azaltılırsa ana donatılar da azalır. İlave donatılardan kaynaklanan donatı yetersizliği sorununun çözümü için radye kalınlığını arttırmak yerine donatı seçimi diyaloğundan daha büyük ilave donatı çapları seçilebilir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

1655985756099.png

Levent Bey, merdivenleri her türlü döşeme türü ile beraber çözsek mutlaka yarı rijit diyafram mı kullanmak gerekir?

Evet, merdivenler yapı ile birlikte çözülüyorsa, döşemelere bağlanabilmesi için Yarı rijit diyafram yöntemine göre çözüm yapılması gerekir.

Teşekkür ederim. Temel ilave donatısında ki eksikliği giderince rapor alıyorum ve hata ile karşılaşmıyorum yanlız tekrar analiz yapınca ilave donatı tekrar eksik çıkıyor. ds seçeneği neden bulunmuyor temel ilave donatısında ?

Teşekkür ederim. Temel ilave donatısında ki eksikliği giderince rapor alıyorum ve hata ile karşılaşmıyorum yanlız tekrar analiz yapınca ilave donatı tekrar eksik çıkıyor. ds seçeneği neden bulunmuyor temel ilave donatısında ?
Radye ilave donatılarının gerekliliği ve değişimi ana donatılara göre belirlendiği için donatı sabitleme olanağı konulmadı.
İlave donatıların sabitlenebilmesine yönelik istek notlarımız arasında.
Analiz yapıldığında As(-) hatası almamak için, donatı seçimi diyaloğundan daha büyük radye ilave çaplarını seçebilirsiniz, radye parametreleri diyaloğunda minimum ilave donatı aralığını değiştirebilirsiniz

Geri