V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Demir metrajında 7083648 gibi değer var

CeyCey

Üye
METRAJI İSTEDİĞİMDE DEMİR METRAJI 7083648 GİBİ DEĞER VAR ANLAYAMADIM NEDEN OLUR ? birde çizimi bitirmek üzereyim zımbalamayı çözemedim temeli derinleştirmek yerine ne yapabilirim ? gördüğünüz şekilde tavsiye vereceğiniz bir yer var mı ? yardımcı olun lütfen? kolonların ebatlarını birbirine yakın tutayım mı ?

Ekli dosyalar

Merhaba;

Asansör çukuruna tanımladığınız radye kotu hatalı -150cm olması gerekirdi. Ekran alıntısından da görüleceği gibi asansör perdeleriniz radye temel ile bağlanmıyor. Hatalı modelleme olmuş. Radye kotunu düzeltirseniz sorununuz çözülüyor.

Saygılarımla.
Ekli dosyayı görüntüle 46759

Ekli dosyayı görüntüle 46760
peki metraj için ne düşünüyorsunuz metrajda yanlışlık yok mu? geri kalan tasarım nasıl?asansör çukuru temelini kaç cm yapmalıyım? @Yasin TEZEL @2m proje

Son düzenleme:
K09 kirişinde metraj ve çizim hatası var. Yardım sayfasını inceleyiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
1731567121361.png

K09 kirişi düğüm noktasını sağa taşıdığınızda sorun düzeliyor
Bu hata 11 versiyonunda düzeltilmiştir.
1731567232267.png

Asansör çukurunun temel kotu perdeler ile uyuşmuyor. 2M proje' kullanıcımızın açıklamasını dikkate alarak kotları düzenleyiniz.
Çukur derinliği için mimari projede bir detay verildi ise dikkate alarak yapın. Genelde 150cm yeterli olmaktadır.
10 versiyonda merdiven ayarlarında "Çıkış yönü çevir" opsiyonunu kullanmayınız. Analiz modelinde hata oluşturmaktadır. Bu durum 11 versiyonunda düzeltilmiştir.

1731567925383.png

Asansör çukurunun temel kotu perdeler ile uyuşmuyor. 2M proje' kullanıcımızın açıklamasını dikkate alarak kotları düzenleyiniz.
Çukur derinliği için mimari projede bir detay verildi ise dikkate alarak yapın. Genelde 150cm yeterli olmaktadır.
10 versiyonda merdiven ayarlarında "Çıkış yönü çevir" opsiyonunu kullanmayınız. Analiz modelinde hata oluşturmaktadır. Bu durum 11 versiyonunda düzeltilmiştir.

Ekli dosyayı görüntüle 46772
merdiven de analizde hata derken yasin bey anlayamadım tam. mimaride merdiven bu şekilde idi. ölçüsel olarak mı söylediniz?perde kotunu düzelttim. radye temele çizgisel ile 0.4 g yükü ekledim duvar boyunca doğru mudur?

"Çıkış yönü çevir" opsiyonu seçildiğinde analiz modelinde merdiven kolu ile sahanlık bağlantısı yapılamamaktadır.
11 versiyonda bu durum düzeltilmiştir. Opsiyonun seçilmemesi uygun olur.
İsterseniz kullanıcı tanımlı olarak siz merdiven oluşturabilirsiniz. Yardım sayfasını inceleyiniz.
1731569860874.png

Evet duvar yükleri temele çizgisel olarak eklenebilir. Yük kütüphanesindeki değerleri kullanabilirsiniz.
Alan yük değerleri duvar yüksekliği ile çarpılarak çizgisel yük olarak tanımlanabilir.
1731570139745.png

"Çıkış yönü çevir" opsiyonu seçildiğinde analiz modelinde merdiven kolu ile sahanlık bağlantısı yapılamamaktadır.
11 versiyonda bu durum düzeltilmiştir. Opsiyonun seçilmemesi uygun olur.
İsterseniz kullanıcı tanımlı olarak siz merdiven oluşturabilirsiniz. Yardım sayfasını inceleyiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 46774

Evet duvar yükleri temele çizgisel olarak eklenebilir. Yük kütüphanesindeki değerleri kullanabilirsiniz.
Alan yük değerleri duvar yüksekliği ile çarpılarak çizgisel yük olarak tanımlanabilir.
Ekli dosyayı görüntüle 46775
ben burdan alanı mı eklemem gerekiyor temele

Örneğin 3m yüksekliğinde 19cm lik bir duvar 0,32 tf/m2 x 3 m = 0,96 t/m çizgisel yük oluşturmaktadır.
1731586139683.png

Bu değer çizgisel yük olarak radye temel üzerine girilebilir.

1731586411038.png

Projede mimari mod aktif durumdadır. Statik moda geçin.
"Mimari/Statik ile uyumlu yap" komutunu kullanın
1731588316641.png

Üst katlarda kolon kiriş bağlantısını kontrol ediniz.
1731588379652.png

Geri