Demo Versiyon ile Tekla Structures'a aktarım yapabilirsiniz

Re: Demo Versiyon ile Tekla programına aktarım yapabilirsini

Tekla Structures'a aktarım işlemi adımları şu şekilde özetlenebilir:

1) Öncelikle aktarmak istediğiniz ideCAD Statik modelini açıp menüden "Proje > Export > Tekla .dmp" yolunu izleyerek modeli .dmp dosyası olarak kaydediyorsunuz.
2) Sonrasında bilgisayarınızda yüklü olan Tekla Structures'ı çalıştırıyorsunuz. Şu anda aktarım işlemi Tekla Structures'ın 17.0 versiyonundan 2016i'ye kadar olan tüm versiyonlarına yapılabilmektedir.
3) Tekla Structures'da boş bir model ya da ideCAD Statik modelini eklemek istediğiniz mevcut bir model açıyorsunuz ve bu yazılımı kapatmadan bekliyorsunuz.
4) Tekla Structures açıkken, "C:\Program Files\ideCAD\ideCAD Statik 8 Demo\ideToTekla" klasörü altındaki Türkçe ya da İngilizce klasörlerden herhangi birindeki "IdeToTekla.exe" yazılımını çalıştırarak sağ taraftaki ayarlardan aktarım işlemini gerçekleştireceğiniz sisteminizde açık olan Tekla Structures versiyonu ile ideCAD Statik modelindeki hangi elemanları/özellikleri aktaracağınızı seçiyorsunuz.
5) İlk adımda oluşturduğunuz .dmp dosyasını "Dosya seçiniz..." butonu ile seçerek aktarım işlemini başlatıyorsunuz.
6) Aktarım işlemi API komutları ile gerçekleştiğinden modelinizin boyutuna bağlı olarak işlem sürerken Tekla Structures'a geçtiğinizde ideCAD Statik modelinizin burada adım adım oluştuğunu göreceksiniz.
7) Aktarım işlemi adım adım devam ederken ideCAD Statik modelinde tanımlı profil tipi/adı ve malzeme adları için bunlardan Tekla Structures'ın kütüphanesine uyumlu olmayanlar varsa, kullanıcının bunları tanımlaması için uyarı ekranları ayrıca popup menü şeklinde açılmaktadır. Uyumlu olanların aktarımı ise herhangi bir kullanıcı müdehalesine gerek kalmadan otomatik olarak yapılacaktır.
 
Re: Demo Versiyon ile Tekla programına aktarım yapabilirsini

Teklada modellediğimiz bir yapıyı idecad çelik ile analizini yapabiliyor muyuz?
 
Re: Demo Versiyon ile Tekla programına aktarım yapabilirsini

Merhaba;

Programlar arası aktarım ideCAD' ten Tekla'yadır. Tekla'dan ideCAD' e aktarım yapılamamaktadır.

v10 ile birlikte Demo versiyondan Teklaya aktarım kaldırılmıştır.

Bu olanak sadece v10 Lisanslı programlarda vardır.



İyi Çalışmalar.
 
Geri
Üst