V11'i Online Satın Alın

Deprem performans analizi donatı atama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan leyla12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhabalar. ben mevcut bir yapının deprem performans analizini yapacağım. donatıları manuel girmem lazım mesela kirişleri gireceğim ama toplam 100 lerce kiriş var. her bir kiriş için tek tek el ile donatı mı girmem lazım mesela aynı donatı olan kirişler var bunun için bir kısa yol var mı mesela sta4cad da kat kat sadece donatıları kopyalamak istediğin kiriş veya kolonların istediğin kısmını seçip üst katlara aynısını atabiliyorduk ama idecad da göremedim.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    27.5 KB · Görüntüleme: 540
leyla12:35sjk4ep' Alıntı:
merhabalar. ben mevcut bir yapının deprem performans analizini yapacağım. donatıları manuel girmem lazım mesela kirişleri gireceğim ama toplam 100 lerce kiriş var. her bir kiriş için tek tek el ile donatı mı girmem lazım mesela aynı donatı olan kirişler var bunun için bir kısa yol var mı mesela sta4cad da kat kat sadece donatıları kopyalamak istediğin kiriş veya kolonların istediğin kısmını seçip üst katlara aynısını atabiliyorduk ama idecad da göremedim.
Merhaba,
Betonarme tasarım diyaloglarında "shift" ve "ctrl" tuşlarını kullanarak birden fazla satırı seçebilir ve bu sayede seçilen elemanların boyutlarını, donatılarını ve/veya donatı sabitleme durumlarını tek seferde değiştirebilirsiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

İyi çalışmalar

Geri