V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Deprem Yönetmeliği B1 Kontrolü

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan siromar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

siromar

Tanınmış Üye
Merak edip sormak istedigim birşey var
B1 kontrolü yapılırken Ak ( dolgu duvar alanı) programda hangi kriterlere göre hesaplanıyor
şimdi elimdeki bir projede zemin kat ile ust kat arasındaki programın ciddi duvar ( 6 kat gibi ciddi bir rakam ) alanı farkı vermesinden dolayı B1 duzensizligi cıktı ve R'yi yeniden hesapladı
ve gülerek karşıladıgım bir nokta da program benim zemin katımın full dukkan ve camekan oldugunu nasıl bilebildi :D cunku daire de olabilirdi
merakla cevabınızı bekliyorum
saygılar
 
Merhaba;
Program B1 düzensizliği hesabında kirişler üzerine tanımladığımız duvar yüklerinden yola çıkarak Analiz Ayarları menüsünden girdiğimiz duvar birim ağırlığınıda dikkate alıp X ve Y yönleri için yaklaşık bir duvar alanı hesaplıyor. Ayrıca duvar alanı girilemeyen en alt katlar için ise yine Analiz ayarları menüsündeki " Alt kat Ak değerini üstteki katla aynı kullan" seçeneğini işaretler isek bir üst kattaki duvar alanının aynını alıyor.

Eğer B1 hesabında kullanılacak duvar alanlarını kendimiz tanımlamak istiyor isek Kat parametreleri menüsünü kullanarak herbir kat için AkX ve AkY değerlerini verebiliriz, bu durumda program otomatik olarak bir duvar alanı hesaplamayıp bizim tanımladığımız değerleri kullanacaktır.
 
Teşekkür ederim cevabınız için çok yardımcı oldu,
İyi Çalışmalar
 
en alt kat bodrum veya zemin dükkan olarak kullanıyorsak ak değerini analiz ayarlarında üstt katla aynı kullan seçeneğini kaldırıp değerine de 0 mı yazıyoruz?

bir de 6.0053 te kat düzensizlikleri A2-A3 DENETİMLERİNİ PROGRAM OTOMATİK YAPMAZ sizin denetiminizdedir diyor. yardım menüsünde ama rastgele bir çizim yaptığımda 5 katlı a2 ve a3 düzensizliklerine 5 katta da çentik atılmış.

otomatik kontrol ediyor mu ben mi yanlıoş biliyorum etmiyorsa neden çentik atmış?

teşekkürler.
 
Geri
Üst