V11'i Online Satın Alın

Deprem yönetmeliğine göre kademeli temel yapmak yasakmıdır

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ganymede
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ganymede

Etkin Üye
Deprem yönetmeliğimize göre kademeli temel yapmak yasak mıdır? Bazı belediyeler yaptırmıyor. Yasaksa, bitişik nizamdan dolayı fazla kazı yapmanın sakıncalı olduğu yerlerde nasıl bir çözüm izlemek gerekir? Saygılar, teşekkürler.

Re: Deprem yönetmeliğine göre kademeli temel yapmak yasakmıd

Merhaba
Önerilerim:
ganymede":274ivrko' Alıntı:
Deprem yönetmeliğimize göre kademeli temel yapmak yasak mıdır?
Herhangi bir kısıtlama yok,
Bazı belediyeler yaptırmıyor.
Aynı bina temelinde kademeli temel yapılmasına bende taraftar değilim.

YAPTIRMAYAN BELEDİYEYİ ALKIŞLIYORUM+KUTLUYORUM,
bitişik nizamdan dolayı fazla kazı yapmanın sakıncalı olduğu yerlerde nasıl bir çözüm izlemek gerekir?
Kazık, İksa, Kuyu temel yapılabilir.

Ünver ÖZCAN

Cevabınız için teşekkür ederim. Yönetmelikte kısıtlama olup olmadığını öğrenmek istemiştim. Sağolun.

Kazıldıktan sonra, iksa yapılmadan önce veya yapılırken de hasar oluşma ihtimali var diye düşünüyorum. Bina çok eski ve riske girilmek istenmiyor. Zemin de iyi bir zemin değil.

Ama inceleme yetkileri dahi kısıtlı olduğu halde, haddini hududunu aşarak yönetmeliğin üzerinde kendi başına buyruk kararlar alıp, yaptırım şeklinde uygulayan belediyelerin alkışlanması konusunda size katılmadığımı da söylemek isterim.

Saygılar.

kademeli temeli bende onaylamıyorum, istemiyen belediyeyi alkışlıyorum. Yönetmelik yazılı anayasa gibi düşünün ama birde sözlü yasa vardır. Ünver Bey onaylamıyorum derken olması gerekeni söylemiş yoksa bize suyun üzerine biryapı yapalım densin yaparız maliyeti ne olur bilemem.

saridurmus":29p3bn7z' Alıntı:
kademeli temeli bende onaylamıyorum, istemiyen belediyeyi alkışlıyorum. Yönetmelik yazılı anayasa gibi düşünün ama birde sözlü yasa vardır. Ünver Bey onaylamıyorum derken olması gerekeni söylemiş yoksa bize suyun üzerine biryapı yapalım densin yaparız maliyeti ne olur bilemem.

Olması gereken belli. Sadece yönetmelikçe kısıtlanıp kısıtlanmadığını sormuştum. Aynı belediye 24 m² döşeme büyük olmuş, kolon-kiriş ekleyip küçültün de diyor. Birinde alkışlarsanız, diğerine de mecburen uymak zorunda kalırsınız. Sözlü yasa müellifi bağlar, belediyeyi sadece yönetmelik bağlar. İlginize teşekkür ederim. Saygılar.

ganymede":6fy6ez7m' Alıntı:
saridurmus":6fy6ez7m' Alıntı:

Olması gereken belli. Sadece yönetmelikçe kısıtlanıp kısıtlanmadığını sormuştum. Aynı belediye 24 m² döşeme büyük olmuş, kolon-kiriş ekleyip küçültün de diyor. Birinde alkışlarsanız, diğerine de mecburen uymak zorunda kalırsınız. Sözlü yasa müellifi bağlar, belediyeyi sadece yönetmelik bağlar. İlginize teşekkür ederim. Saygılar.
Belediyedeki kontrol arkadaş biraz abartmış, döşeeme alanının sınırlamasını isteyemez. böyle bir sınırlamada yok böyle bir istekte bulunan kontrolden nedenini yazılı şerh düşmesini isteyin ve üst makama şikayet edin derim.

Geri