Herhangi bir kısıtlama yok,ganymede":274ivrko' Alıntı:Deprem yönetmeliğimize göre kademeli temel yapmak yasak mıdır?
Aynı bina temelinde kademeli temel yapılmasına bende taraftar değilim.ganymede":274ivrko' Alıntı:Bazı belediyeler yaptırmıyor.
Kazık, İksa, Kuyu temel yapılabilir.ganymede":274ivrko' Alıntı:bitişik nizamdan dolayı fazla kazı yapmanın sakıncalı olduğu yerlerde nasıl bir çözüm izlemek gerekir?
saridurmus":29p3bn7z' Alıntı:kademeli temeli bende onaylamıyorum, istemiyen belediyeyi alkışlıyorum. Yönetmelik yazılı anayasa gibi düşünün ama birde sözlü yasa vardır. Ünver Bey onaylamıyorum derken olması gerekeni söylemiş yoksa bize suyun üzerine biryapı yapalım densin yaparız maliyeti ne olur bilemem.
Belediyedeki kontrol arkadaş biraz abartmış, döşeeme alanının sınırlamasını isteyemez. böyle bir sınırlamada yok böyle bir istekte bulunan kontrolden nedenini yazılı şerh düşmesini isteyin ve üst makama şikayet edin derim.ganymede":6fy6ez7m' Alıntı:saridurmus":6fy6ez7m' Alıntı:kademeli temeli bende onaylamıyorum, istemiyen belediyeyi alkışlıyorum. Yönetmelik yazılı anayasa gibi düşünün ama birde sözlü yasa vardır. Ünver Bey onaylamıyorum derken olması gerekeni söylemiş yoksa bize suyun üzerine biryapı yapalım densin yaparız maliyeti ne olur bilemem.
Olması gereken belli. Sadece yönetmelikçe kısıtlanıp kısıtlanmadığını sormuştum. Aynı belediye 24 m² döşeme büyük olmuş, kolon-kiriş ekleyip küçültün de diyor. Birinde alkışlarsanız, diğerine de mecburen uymak zorunda kalırsınız. Sözlü yasa müellifi bağlar, belediyeyi sadece yönetmelik bağlar. İlginize teşekkür ederim. Saygılar.