V11'i Online Satın Alın

Deprem yüklemesi olmadan çözüm

izmirlimuhendis

Etkin Üye
yapımı deprem yüklemesi olmadan sadece sabit ve hareketli yükler altında nasıl çözebilirim. Bina önem katsayısını 0 alayım dedim program kitlendi. A0 katsayısını program 0 almama izin vermiyor. çok ufak bir değerde alsam radye temeldeki gerilmeler 0.40 aldığımla aynı çıkıyor. Kombinasyonlardan deprem yüklemelerini çıkardım ama yine radye raporlarında deprem yüklemelerini yazıyor. Temellerde zemin emniyet kontrolünde deprem yüklemelerini kullan seçeneği işaretli değil ama yine deprem yüklemelerini kullanıyor. versiyon 8.503
bu arada tanımlı A0 değerini 0.01 yapıyorum depremli radye gerilmelerinde hiç bir şey değişmiyor

Ekli dosyalar

izmirlimuhendis":1h3ajsig' Alıntı:
yapımı deprem yüklemesi olmadan sadece sabit ve hareketli yükler altında nasıl çözebilirim. Bina önem katsayısını 0 alayım dedim program kitlendi. A0 katsayısını program 0 almama izin vermiyor. çok ufak bir değerde alsam radye temeldeki gerilmeler 0.40 aldığımla aynı çıkıyor. Kombinasyonlardan deprem yüklemelerini çıkardım ama yine radye raporlarında deprem yüklemelerini yazıyor. Temellerde zemin emniyet kontrolünde deprem yüklemelerini kullan seçeneği işaretli değil ama yine deprem yüklemelerini kullanıyor. versiyon 8.503
bu arada tanımlı A0 değerini 0.01 yapıyorum depremli radye gerilmelerinde hiç bir şey değişmiyor
Merhaba,

-Deprem yüklemelerini dikkate almadan analiz yapma olanağı bulunmuyor. Ts 500 de belirtilen 0.9G+/-E(deprem) yüklemelerinden dolayı deprem yükü sıfır olsa bile, tasarımda dikkate alınır. Deprem kuvvetlerini sıfır almak için ise Analiz Kat Parametreleri diyaloğunda Fx ve Fy sütunlarına sıfır girip, analiz yapabilirsiniz.

Projenizde Yapı önem katsayısı sıfır girildiğinde program kırılmıyor. ( Ancak programda Bina önem katsayısının sıfır girilmesi durumu dikkate alınmıyor, deprem kuvvetleri yine 1' e göre hesaplanıyor.)
Eklediğiniz projede temel sistemi kirişsiz radye ... Gerilme kontrolünü sadece düşey yüklere göre yapmak için "Kirişsiz radyelerin zemin gerilme kontrolünde deprem yüklemelerini kullan" seçeneğinin işaretini kaldırmanız gerekiyor.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• gerilme_1.PNG
    gerilme_1.PNG
    82.1 KB · Görüntüleme: 2,320
  • katF.PNG
    katF.PNG
    47.5 KB · Görüntüleme: 2,317
Geri