Güncel Fiyatlar ile Online Satın Almak için Tıklayınız

devrilme momenti sağlanamadı hatası

yakup6677

Yeni Üye
İyi çalışmalar. Bitişik nizam bir parselde 4 kat proje çizmekteyim.projede ticari kullanımda olduğundan ortayı 3 büyük kolon ile geçtim. Yüksekliği max. kullanmak için tek dişli nervür döşeme yaptım. süneklik düzeyini sınırlı r katsayılarımı a31 yaptığımda raporda herhangi bir problemle karşılaşmıyorum fakat projemde taşıyıcı perde olduğundan projemi inceleyen denetim firması süneklik düzeyimi karma r katsayılarını da a24 seçtiriyor. bu şekilde düzenleme yaptığımda devrilme momenti hatası alıyorum. bina dış çerçevelere perde eklediğimde ve ampatmanı arttırdığımda ise moment yükselmesini beklerken düşüyor. nasıl bir yol izleyebilirim? yardımcı olur musunuz ?
 

Ekli dosyalar

Projeniz DTS=4 olduğu için A31 seçiminde devrilme momenti koşullarına ve sistemde perde olup olmamasına bakılmamaktadır.
asmolen döşeme tipi seçiminde ve sınırlı süneklik düzeyi bu koşullarda programın a31 e yani deprem etkilerinin tamamının moment aktaran süneklilik düzeyi sınırlı betonarme çerçevelerle karşılandığı binalar seçeneği ile çözüm yapılabilir. projenizde perdeleriniz olsa bile bu şekilde tasarım yapılabilir

Aşağıdaki bağlantıyı inceleyiniz
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Hocam merhaba. Kirişlerinizi incelediğimde 19Ø14 ilave donatı gördüm. Bence sisteminizi kaset döşeme veya kirişli plak döşeme olarak çözüp sünekliği gerekli şartları sağlayarak artırın. Bu şekilde çözüm sağlayabileceğinizi düşünüyorum.
1689007547227.png
 
Geri
Üst