cakilomer":1r3tw9sl' Alıntı:bildiğim kadarıyla ide de ortak temel analizi yok yani tüm sistemi girip dilatasyonla ayırma işlemi ide de yapılmıyor bunu sistem de boşluklar bırakarak mı yapıyorsunuz ?
ide de ortak temel analizi var. tüm sistemi dilatasyonlu şekilde girebilirsiniz. ben analizi ayrı yapmanızı önermiştim.cakilomer":3ksjosik' Alıntı:bildiğim kadarıyla ide de ortak temel analizi yok yani tüm sistemi girip dilatasyonla ayırma işlemi ide de yapılmıyor bunu sistem de boşluklar bırakarak mı yapıyorsunuz ?
cakilomer":ee7yz645' Alıntı:Merhaba ,
yorumlarınız için teşekkür ederim anlamadığım noktalar var ekte gönderdiğim projeyi ben 2 bodrumlu 10 normal katlı olarak hesaplayacagım. bodrum katlarda 3 blok halınde normal katlarda 2 blok halınde düzenlemem gerekiyor şimdi ben temel tesirlerini al komutuyla değil de sistemi girdim ayırmak istedğim yerlere sadece 5 er cm boşluk bıraksam ide onu otomatik olarak algılayabilcek mi dilatasyon olduğunu ?
2.sorum üst katlarda boşluk bıraktık tamam temelde nasıl yapmam gerekiyor döşeme kenarıyla boşluk tanımlasam 3 blok halinde atamıyorum dedğinizden anladığım bunlar boşluk tanımladğımızda tüm temel çözülebilir ?ama temele tamamını dilatasyonlu olarak atamadım ben
İyi çalışmalar
cakilomer":y9asithy' Alıntı:Hızlı cevabınız ve hassasiyetiniz çok teşekkür ederim yalnız söyle bişey daha var yapıyı ayrı proje alarak tasarladığımdaki şekliyle bütün tasarladğım şekli birbirini tutmuyo donatılar farklı olabiliyor bu neden kaynaklanıyo sizce ?.
Radye temel kolon ve temel bilgileri raporunda, temel tesirleri alınan binanın elemanları, temel bloğu adıyla gösteriliyor.cakilomer":y9asithy' Alıntı:ve temel tesirlerini al komutunu kullandığımda temelin hesaplara katılıp katılmadğını nasıl öğrenebilirim ? temel tesirlerini al komutundan sonra projeyi seçtiğim zaman raporlar da görebilir miyim ?
Süs elemanların yükünü kolonlara dış yük olarak girebilirisiniz.cakilomer":y9asithy' Alıntı:bi soru daha sorcam musadenizle site girişlerinde dairesel kolonlarla süs girişi yapılıyor bunu da temele etkimem lazım ayrı bi sistem şeklinde mi tasarlamam lazım ?özveriniz için teşekkür ederim .