V11'i Online Satın Alın

Dilatasyonlu Yapılarda Performans Analizi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aykt46
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aykt46

Üye
İyi günler. Okul güçlendirme projesinde elimdeki okul 2 blok dilatasyonludur. Temellerde ise dilatasyon bulunmamaktadır. Ben bunu tek data olarak mı çözmeliyim farklı datalarda mı çözmeliyim? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. 2. sorum ise yine bu dilatasyonlu durumlarda katlar arasında kot farkı veya temellerde kademe oluyor. Nasıl çözüm önerirsiniz.? İyi çalışmalar dilerim.

Merhaba,
Dilatasyonlu projelerde her bir dilatasyonun performans analizi değerlendirmesinin ayrı proje dosyalarında yapılması yönetmelik kriterleri açısından uygun olur.
İyi çalışmalar

Öncelikle teşekkür ederim Levent Bey temeller ortak olsa bile mi farklı proje dosyalarında performans analizi yapmamız gerekir? İyi çalışmalar dilerim.

aykt46":3reffmch' Alıntı:
Öncelikle teşekkür ederim Levent Bey temeller ortak olsa bile mi farklı proje dosyalarında performans analizi yapmamız gerekir? İyi çalışmalar dilerim.
Evet, eleman hasar seviyelerine bağlı olarak yapı performans seviyelerinin doğru bir şekilde belirlenebilmesi için dilatasyonların ayrı proje dosyalarında değerlendirilmesi uygun olur.
İyi çalışmalar

Yönetmelikte bu durumla ilgili net bir ifade var mı Levent Bey. Kusura bakmayın size de çok soru sordum. Cevaplarınız için teşekkür ederim ayrıca.

aykt46":2gtfv6o3' Alıntı:
Yönetmelikte bu durumla ilgili net bir ifade var mı Levent Bey. Kusura bakmayın size de çok soru sordum. Cevaplarınız için teşekkür ederim ayrıca.
" Yönetmelikte böyle bir ifade yok , ancak Bölüm 15' te istenen yapı performansları elemanların yüzde oranlarına göre belirlenmektedir. Programda yüzdesel oranların doğru belirlenebilmesi için her bloğun ayrı proje dosyasında çözümlenmesi uygun olur.

Örneğin Kontrollü Hasar performans düzeyi belirlenirken iki yapıyı aynı proje dosyasında girilmesi durumunda diğer yapının elemanları da bu değerlendirmeye dahil edilmiş olur.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• k_h.png
    k_h.png
    68.3 KB · Görüntüleme: 846
Geri