V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Dinamik analizde mod sayısı yetersiz

ekinciomer

Yeni Üye
iyi günler,
bodrum+zemin+1 kat olan villa projesinde kirişsiz olarak analiz yaptığımda mod sayısı yetersiz hatasıyla karşılaşıyorum. mod sayısını artırdım 100-150-250-300 bile yaptım hata düzelmedi sebebi ne olabilir?

Merhaba;

Projenizi inceledim. Ben projeyi açıp analiz yaptığımda mod sayısı yetersiz uyarısı almadım. Benim açtığım dosyada analiz tamamlanmamaktadır. Bu durumu düzeltmek isterim. Projenizin en üst katında hiç perde bulunmamakta, zemin ve bodrum katlarında ise perde bulunmaktadır. TBDY 4.3.4.4 'te kirişsiz döşemeli binalarda deprem yüklerinin yalnızca perdeler ile karşılanması gerektiği belirtilmiştir. Bu sebeple de iki aşamalı çözüm yapılarak, çözümlerden bir tanesinde kolonların iki ucu mafsallı dinamik analiz yapılmaktadır. Bu durumda sizin projenizin en üst katında perde olmadığı ve kolonların iki ucu mafsallı olarak analiz yapılmaya çalışıldığı için labil bir sistem ortaya çıkmakta ve analiz tamamlanamamaktadır. Bu sebeple binanın her katında her iki yönde olacak şekilde perde ekleyerek tasarımı tekrarlamanız gerekmektedir. Bu halde benzer bir durum ile karşılaşırsanız tekrar bize ulaşabilirsiniz.

Ayrıca yeni versiyonumuzu
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
bağlantısından indirebilirsiniz.

Saygılarımla...

1625655672327.png

1625655342823.png

Ekli dosyalar

• 1625655749766.png
    1625655749766.png
    102.3 KB · Görüntüleme: 14
Geri