V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Dolgulu Asmolen döşeme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan darcyda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,
Projemde dolgulu asmolen döşeme tasarımı yapmak istiyorum. Bir şeyler yaptım ancak emin olamıyorum projemdeki çift doğrultuda dolgulu asmolen döşeme görseldeki gibi olmuş mudur olmadıysa nasıl yapılır

Ekli dosyalar

• asmolen.cde
    asmolen.cde
    11.3 MB · Görüntüleme: 3
  • Ekran görüntüsü 2025-02-13 152946.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-13 152946.png
    986.8 KB · Görüntüleme: 22
  • Ekran görüntüsü 2025-02-13 153000.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-13 153000.png
    1 MB · Görüntüleme: 23
Projenizde kaset olarak modellemişsiniz.iki doğrultuda çalışan dişli döşemeler projenizdeki gibi kaset döşeme komutu ile modellenebilir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Son katta kaset döşemede boşluk açmışsınız. Kaset döşeme dişlerini bu şekilde konsol çalıştırmayınız.
Tüm katlarda kiriş ile döşemeyi bölmeniz ve kesişim noktasına kolon tanımlamanız uygun olur
1739452923903.png

sonuç olarak yaptığım doğrudur diyebiliriz diye yorumladım bazı yerlerde dolgulu asmolen olduğundan ekstra yük yüklemek gerekir gibi ibareler görmüştüm beni yanıltmıştı teşekkür ederim. Dediğiniz gibi dubleks kat çıkış merdivenini ekledikten sonra yanına kiriş ekleyeceğim dikkatimden kaçmış teşekkürler.

peki dolgu malzemesi olarak ilk yazımda ekte olan fotoğraflarda da görüldüğü üzere köpük kullanacaksam ek yükü neye göre ve ne kadar eklemem gerekir. Hesaplama yöntemi nasıldır. Yardımcı olabilir misiniz.

Köpük için dolgu ağırlığı ihmal edilecek kadar azdır. Birim hacim ağırlığı 10-15 kg/m3 arasındadır.
o da yaklaşık olarak 1 m2 de dolgu ağırlığı olarak 1,5 kg/m2 ilave yüke denk gelir.
Yangın yönetmeliğine göre strafor dolgu kullanımı yasaktır.
Projeyi sunacağınız belediye veya kurumdan onay almadan bu şekilde devam etmeyiniz.

Kullanacağınız dolgu malzemesinin m3 ağırlığını veya birim ağırlığını üretici firma katalogları veya internet sitelerinden öğrenin.
Döşeme yüksekliği ve diş aralarına gelecek miktarı hesaplayın adet veya m3 olarak elinizde hangi bilgi varsa.
Örnek olarak 1 m2'de kullanılacak asmolen dolgu tuğlası adedi x birim ağırlık , Döşemeye ilave olarak 1 m2'de eklemeniz gereken yükü verir.

Geri