V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Donatı aksı için hangi uzunluğu almam gerekiyor

Re: kirişsiz plak

kirişsiz plak kalınlığı L/30 olduğundan 40*40 lık kolonların arasındaki uzunluğu asktan yada kolon ucundan alırsam 40 cm lik bir uzunluk farkı oluşuyor. buda 1.33 cm lik bir kalınlık demek. 20 cm kalınlığında kirişsiz plak yapmayı istiyoruz yükseklik problemimiz olduğu için. 6m aralıklarla kolonlar yerleştirmiştim. şimdi bu aralığım akstan aksa alınınca 640 cm çıkıyor ve kalınlık kurtarmadığı uyarısı alıyorum. Burda yönetmelik bize hangi uzunluğu almamız gerektiğini söylüyor çözemedim.

Re: kirişsiz plak

Kiriş olmadığı için bu mesafe akstan aksa olan mesafeyi alın. Eğer kolonlarda başlık yapıyorsanız h=>l/35 alabilirsiniz.

Üzerinde nasıl bir yük olacak bilmiyorum ama 20 cm zaten minimum kalınlık ve kolonlarda zımbalama kontrolünü mutlaka yapın. Unutmayın, zımbalama gevrek bir kırılma türüdür ve aniden, önlem alamadan olur.

Ayrıca, yüksek bir yapı yapıyorsanız deprem kuvvetlerinin 20 cm döşeme ile aktarılacağını ve bu nedenle yatay kuvvetler için de bu kalınlığın yeterli olup olmadığını irdeleyin. ideCAD analiz ayarlarında yarı rijit diyafram seçeneği altındaki 2 seçeneği de işaretleyin.

Geri