V11'i Online Satın Alın

Donatı gösterimi hakkında.

Merhaba. Kolon perde ve kiriş detaylarında donatı gösterimlerinde donatı çapı 2 cm olarak çizilmektedir. Biz bu çizimlerde donatı çapını 3 cm olarak çizdirmemiz mümkün müdür. Böyle bir opsiyon var mıdır. Yok ise eklenmesi mümkün müdür? Teşekkürler.

Merhaba,
Donatı çaplarının gösterimi standarttır, değiştirilmemektedir. Neden buna ihtiyaç duyulduğunu bir örnek üzerinden gösterir misiniz?
İyi çalışmalar

Merhaba. Bu husus işverenimizin bir görüşü sonucu oluşmuş bir husustur. Çıktı alındığında 2 cm donatı çiziminin küçük göründüğünü 3 cm veya daha farklı olması durumunda daha net olabileceğini belirtti bize. Rahat okunup okunmadığı kişiden kişiye göre değişir tabiki. Ben de bu hususta yapılabilecek bir şey olabilir mi diye size sormak istedim.

Çizimler uygun ölçek ve kalem kalınlığında alındığında donatılar net bir şekilde görülebiliyor. Donatıların daha büyük çizilmesi fazla donatı olan kesitlerde karışıklığa neden olabilir.

1641373494257.png

Merhaba. Bu husus işverenimizin bir görüşü sonucu oluşmuş bir husustur. Çıktı alındığında 2 cm donatı çiziminin küçük göründüğünü 3 cm veya daha farklı olması durumunda daha net olabileceğini belirtti bize. Rahat okunup okunmadığı kişiden kişiye göre değişir tabiki. Ben de bu hususta yapılabilecek bir şey olabilir mi diye size sormak istedim.
Muhtemelen ölçek hatası ya da çizim özelliklerinden donatı yazısı boyutunuz ölçeğe göre yetersiz. 1/20 ölçekte donatı yazısı boyutu 6 cm, 1/25 ölçekte 7.5 cm. 1/50 ölçekte 15 cm. yazılırsa kâğıtta 3 mm. olur ki bu da yeterlidir.

öncelikle cevaplar için teşekkür ederim. örneğin kolon detayını yazı yüksekliği 6.25 birim olacak şekilde birebir alıyorum. Autocad layout üzerinde paftalarken 2 kat büyütüyorum. 2 birim olan donatı objesi çapı benim projelerimde 4 birim olarak çiziliyor. İlk başta dediğim gibi benim için uygun ama işveren olup olmadığını talep etti sormak durumunda kaldım. :)

Geri