V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Donatı Metrajı çok çıkıyor YARDIM

lokmanaga

Yeni Üye
Aşağıda verdiğim linkteki projemin modellemesini bitirdim fakat metrajı beklediğimden çok çıktı ben bir hata göremedim ama bir yerlerde eksik bıraktığım bir şey olmalı. göz atar önerilerde bulunursanız çok sevinirim.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

lokmanaga":ku0rjgj6' Alıntı:
Aşağıda verdiğim linkteki projemin modellemesini bitirdim fakat metrajı beklediğimden çok çıktı ben bir hata göremedim ama bir yerlerde eksik bıraktığım bir şey olmalı. göz atar önerilerde bulunursanız çok sevinirim.

Merhaba,

Metrajın fazla çıktığını neden düşündüğünüzü anlayamadım. En önemlisi neye göre kıyaslıyorsunuz? Kolonlar minimumda çalışıyor. (%1)... Paneller minimumda çalışıyor. Kirişlerde de neredeyse minimum donatı var. Radye temelde de 16 katlı bir bina için donatı normal sayılabilir. Belki şu söylenebilir. Seçtiğiniz kesitler gereğinden fazla büyükse minimum donatı dolayısıyla fazla donatı koyuyor olabilirisiniz.

İlave olarak;

Rijit bodrum kat numarası -1 olacak. 0 girilmiş. Düzeltince 200 kg kadar bir azalma oluyor.

Geometri kontrolünde düzeltilmesi gereken uyarılar var.

Bunların dışında sorduğunuz soru anlamında bir problem göremedim.

İyi çalışmalar

ftoprak58":1xh4j5n0' Alıntı:
bende de aynı sorun var çok yüklü donatı çıkıyor proje linkte
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Projeniz çoğunlukla minimum donatı ile donatılandırılmış görünüyor.

Ancak, radye döşemede, "betonarme hesap akslarının" çalışma mesafeleri doğru düzenlenmediği için metrajda "mükerrer" donatı miktarı hesaplanmasına neden oluyor. Radye döşemede "betonarme hesap aksı geometrisi değiştir" ile donatı çalışma mesafelerini düzenleyip metraj alındığında yaklaşık olarak 50 ton donatı tasarrufu yapılabiliyor.

L şeklinde poligon kolon olarak düzenlenmiş ancak kol uzunlukları panel olma koşullarını sağlayan elemanları perde olarak girip kabuk olarak modellemeniz daha ekonomik bir sonuca ulaşmasınız sağlayabilir.

Zemin katta K80-K81 numaralı kirişleri bu şekilde tercih etmediyseniz farklı isimlendirilmesi gerekmiyor.

Projenizde zemin ve 1. katı rijit kabul etmemişsiniz. Yönetmeliğe göre tüm katlarda devam etmeyen perdeler alfas hesabına katılamazlar. Bu durumda tüm katlarda devam etmeyen panellerinizin özelliklerine girip "Su basman/Tüm katlarda devam etmeyen panel" seçeneğini işaretlemeniz gerekir ki bu perdeler alfas hesabına dahil edilmesinler.

Ayrıca sistemi karma sistem kabulü yaparak çözmüşsünüz. Yönetmeliğe göre karma sistem çözebilmeniz için tüm katlar boyunca devam eden perdelere ihtiyacınız var. Yapınızın mevcut haliyle tüm katlarda devam eden paneliniz görünmüyor.

bu donatıyı etkilemiyor ki sadece metrajda temelde fark çıkıyor oda donatıyı değiştirmiyor sadece metrajı daha doğru verdiriyor

Geri