Güncel Fiyatlar ile Online Satın Almak için Tıklayınız

Donatı Miktarı ve aralıkları

MaryleneFa

Yeni Üye
Ben daha 3. sınıf öğrencisiyim fakat kendi çabalarımla bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Riskli bina analizi yapmaya çalışıyorum ve karot sonuçlarını incelerken bir şeye tam karar veremedim. İlk olarak öğretmenlerime sormak istesem de, sırasıyla her odadan kovuldum veya ilginçtir sorularıma cevap vermek isteyenler de veremedi.
Sizden yardım istemek durumundayım.

Durum şu:

Donatı Tespiti Raporu'nda aynen şöyle yazıyor:

Donatı: 12mm S220
Etriye: 6mm S 229
Etriye Aralıkları: 21-30mm
Kolon Genişliği: 51cm
Kolon Derinliği: 23cm

Şimdi mantıken benim modellemeden sonra kolonlardaki donatıları bu sonuçlara girmem binayı analiz etmem için uygun olacaktır, fakat bu değerlere bakarak majör ve minör donatıların kaç tane olduğunu nasıl hesaplayabilirim? Bu nasıl hesaplanıyor? Veya değerleri nasıl girebilirim?

Ardından ''Enine'' kısmındaki 3 değere neye göre karar vereceğim? Gördüğüm kadarıyla çok basit ve oldukça mühendislik becerisinden yoksunluktan kaynaklanan bir soru soruyorum, umarım sitedeki meşhur snoblukla yerden yere vurmazsınız beni.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
donatı okumaları eksik gözüküyor. 12 ilk boyuna donatı sayısı yok, etriye aralıgını 30 cm olarak alabilirsin. beton sının yazmamışsın. Etriye çelik sınıfı S229 yazmışsınız sanırım S220 olacak. Boyuna donatıları girerken betonu sıyırıp yönlerine bakarsın veya köşelere dört tane donatı koyarsın gerisin dağıtırsın.
 
Laboratuvarıızdan yeterli düzeyde bilgileri isteyiniz. Beton dayanımlar ve sonrasında hasarlı ve hasarsız donatı tespit raporları. Hasarsız (röntgenle) tespit edilen donatı miktarları enine her kolon için ayrı verilir ve hepsini genelleyen bir tablo da yapılabilir. Aynı şekilde hasarlı (beton örtü sıyrılarak) donatı tespiti tutanaklarını da görmeniz gerekir. Bunlarda kısa ve uzun kenarla ilgili bilgile görünmesi gerekir. Bunlarla ilgili doküman örnekleri ekteki gibidir. Bunlara bakılınca majör minör problemleriniz de kalmaz. Aranan hemen bütün bilgilerin bulunduğunu göreceksiniz.
 

Ekli dosyalar

  • Röntgen filmi.jpg
    Röntgen filmi.jpg
    470.3 KB · Görüntüleme: 4,352
  • Hasarlı dont tabl.jpg
    Hasarlı dont tabl.jpg
    504.5 KB · Görüntüleme: 4,353
  • Kolon sıyırma.jpg
    Kolon sıyırma.jpg
    498.9 KB · Görüntüleme: 4,351
  • Hasarsız dont tabl.jpg
    Hasarsız dont tabl.jpg
    547.5 KB · Görüntüleme: 4,352
Teşekkür ederim cevaplar için!

Ben kendimdeki yetersizlikten bulamadığımı düşünüyordum. Veriler yetersiz gibi gelse de bunu görmezden geliyordum.
 
Geri
Üst