Güncel Fiyatlar ile Online Satın Almak için Tıklayınız

donatı yetersizliği ve kesme kuvvet

hakanburak

Yeni Üye
donatı yetersizliği ve kesme kuvveti sorununu bir türlü gideremedim
kısa kenar ebat artırımını denedim olmadı görüşlerinizi bekliyorum çok teşekkürler
 

Ekli dosyalar

Merhaba,

Belirttiğiniz durum için kiriş betonarme diyaloğunda zemin katta yer alan K023 numaralı kirişin donatı sabitleme sütunundaki işareti kaldırıp analizi tekrarlarsanız sorun çözülüyor.

Projenizde tespit edilen diğer hususlar;

-Zemin kat S64 numaralı kolon ve bodrum kattaki S57 numaralı kolon arasında düşey süreklilik sorunu mevcut (Bu durumu Geometri Kontrolü diyaloğunda görebilirsiniz). S57 kolonun silinip S64 zemin kattan kopyalanırsa sorun düzeliyor.
-80 cm yüksekliğinde bodrum kat tanımlamak yerine zemin katın yüksekliğini 430 cm yapıp su basman perdelerini bu kat içerisinde -350 cm üst kot vererek tanımlamanız daha uygun olur. Aşağıdaki linkten su basman perdesi tanımlama ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Su basman perdesi tanımlanması ile ilgili detaylı bilgi:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

-TK002 temelinin sol ucu D aksında bitirildiği için S62 numaralı kolona bağlanmıyor.
-TK021 numaralı temelin sol ucu TK008 numaralı temele bağlanmıyor. TK021 temelini kesişimlerle böl komutunu aktif hale getirerek tekrar girerseniz sorun düzelecektir.
-S57 altına girilen TK020 temelinin tanımlaması hatalı görünüyor. Bu temeli tanımlamak yerine TK013 ve TK016 numaralı temellerin genişliklerini S57' yi kapsayacak şekilde arttırabilirsiniz.
 
Geri
Üst