V11'i Online Satın Alın

V11 ile Gelen Yenilikler ve Geliştirmeler Webinarı

donatıyı artırdığımda hata alıyorum

CeyCey

Etkin Üye
projeyi analiz ediyorum tamamlıyorum fakat sonradan 1 adet donatıyı artırdığımda anında hata alıyorum bu normal mi ? atıyorum temeldeki üst düz 16 lık 15 ara ben 16 lık 10 ara yapıyorum donatı yetersiz diyor projeyi ekliyorum nasıl hallolacak anlamadım temelde 20 22 lik kullanmak istemiyorum.ampatmanı azaltmak istiyorum olmuyor.kapalı çıkmaları taşıyan kolonları küçültmek istiyorum olmuyor. fikriniz var mı

Ekli dosyalar

• ide.cde
    ide.cde
    4.9 MB · Görüntüleme: 10
projeyi analiz ediyorum tamamlıyorum fakat sonradan 1 adet donatıyı artırdığımda anında hata alıyorum bu normal mi ? atıyorum temeldeki üst düz 16 lık 15 ara ben 16 lık 10 ara yapıyorum donatı yetersiz diyor projeyi ekliyorum nasıl hallolacak anlamadım temelde 20 22 lik kullanmak istemiyorum.ampatmanı azaltmak istiyorum olmuyor.kapalı çıkmaları taşıyan kolonları küçültmek istiyorum olmuyor. fikriniz var mı
ampatmanı azaltmak kenar gerilmeyi yükseltir. zaten sol üst perdenin oralar ağlıyor. istekleriniz çelişkili. eğer ille ampatmanı küçültüp donatı çapını düşürmek istiyorsanız o zaman gerilmeyi düşürmeniz lazım bu da hali hazırda burulma olan binanızda rijitliği dengeleyerek olur. çapraz bir perde ekleyin. kapalı çıkmayı taşıyan kolonlar biraz gözüme büyük geldi ancak 30/30 kolonlar da mevzut projede yani bari dengeleyecek büyüklükte olsunlar.
en iyisi çapraza bir perde ekleyin ve birkaç kolonu büyütün sonra kapalı çıkma da rahatlar temel gerilmeleri de. bu arada açıklık bölgelerde döşemede alt temelde ise üst ilave atmamayı tercih edin. mesnetlerde de döşemede üst temelde alt ilavesiz ana donatıyla karşılamaya çalışın derim. 1 çap büyüttünüz diye metraj uçmaz bence taban alanı çok yüksek değil yapınızda. ya da bölgesel olarak farklı ana donatılar kullanın. böylelikle ilavelerle denge kurarsınız.

Geri