DONATI YETERSİZ UYARISI...

MERHABA. 7. KAT ÇATI SAÇAĞINDA D29/D30 DÖŞEMESİNDE DONATI YETERSİZ UYARISI ALIYORUM.ÇÖZÜM KONUSUNDA YARDIMCI OLABİLİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM DEĞERLİ MESLEK ARKADAŞLARIM...
 

Ekli dosyalar

  • KONUT PROJESİ (C BLOK).cde
    26.3 MB · Görüntüleme: 5
Donatıları aşağıdaki gibi düzenlediğinizde, döşemelerde donatı yetersiz hatası verilmemektedir.
Konsol döşemelerde, sürekliliğindeki döşemenin ilave donatısı ile birlikte düzenleme yapılmalıdır.
Bundan dolayı konsol döşemelerin donatısı değiştirildiğinde aynı yönde bulunan sürekliliğindeki döşemenin ilave donatısı da aynı şekilde değiştirilmelidir.
1691753211209.png
 
YASİN BEY SİZE Bİ SORUM DAHA OLACAKTI, DÖŞEME HESAP AKSINI BU KADAR DETAYLI ÇİZMEM TASARIM İÇİN BİR YANLIŞLIK TEŞKİL ETMEZ DEĞİL Mİ?
 
Uygulamaya yönelik tam dörtgen olmayan döşemelerde her açıklık mesafesi ve süreklilik için ayrı aks tanımlamanız doğru bir yöntem.
Kalıp planı çizimi aldığınızda aynı şekilde döşeme donatılarını çalışma mesafeleri ile çizdirebilirsiniz.
Sadece şuna dikkat edin. Hesap akslarını çizdiğiniz hatta göre donatılandırma yapılır. Hesap akslarını döşemenin ortasından geçirmek yerine kenarlara taşırsanız tasarım momentleri azalacaktır. Donatıda buna göre azalma olabilir.
Yine hesap aksının geçtiği konuma göre sehim kontrolü yapılır. Sehim kontrolünün doğru yapılabilmesi için döşemenin en kritik yeri olduğunu düşündüğünüz yerden hesap aksını geçirmeniz uygun olur.
 
Geri
Üst