V11.13 kullanıma sunulmuştur.

dosya çökme sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bha

Üye
İyi günler ide yapı geçenlerde çözdüğüm bir yapının simetrik halini çözmem gerekti bnde bir noktayı baz alarak katları teker teker simetriğini aldığım incelediğim kadarıyla kolonlarda süreksizlik göremedim fakat yapımı analiz daha sağlıklı olacağını düşünerek 0,0 noktasına çekmeye çalıştığımda bordum katta sıkıntı çıkmadan taşıyabildim fakat zemin ve tip katlarda üst üste gelen obje hatası aldığımdan sebeb taşıyamadım bnde olduğu yerde analiz yaptırmaya karar verdim buseferde dosya çöktü
1-sizce nasıl bir yol izlemeliyim
2- bu dosyayı analiz yapılabilir bir hale getirmemin bir yolu varmı
3- yapıyı döndürme komutunuz var ilerde yapıyı simetrini alma komutunu koymayı düşünüyor musunuz
teşekürler

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

bha":1s6y1mt8' Alıntı:
İyi günler ide yapı geçenlerde çözdüğüm bir yapının simetrik halini çözmem gerekti bnde bir noktayı baz alarak katları teker teker simetriğini aldığım incelediğim kadarıyla kolonlarda süreksizlik göremedim fakat yapımı analiz daha sağlıklı olacağını düşünerek 0,0 noktasına çekmeye çalıştığımda bordum katta sıkıntı çıkmadan taşıyabildim fakat zemin ve tip katlarda üst üste gelen obje hatası aldığımdan sebeb taşıyamadım bnde olduğu yerde analiz yaptırmaya karar verdim buseferde dosya çöktü
1-sizce nasıl bir yol izlemeliyim
2- bu dosyayı analiz yapılabilir bir hale getirmemin bir yolu varmı

teşekürler

Merhaba,

*Projede genel olarak tespitler aşağıdaki gibidir;

*Bodrum katta D64 döşemesinin alt döşeme kenarının K50 kirişine bağlandığı noktadaki düğüm noktası ile kiriş üzerinde oluşan düğüm noktası aynı koordinatta değil.
*K1 kirişi P32 paneline düğüm noktasından bağlanmıyor.
*K10-K75 kirişlerinin kesişiminde kısa kiriş parçası kalmış(Geometri kontrolünde uyarı veriyor)
*5. katta hatalı kotta döşeme var.

Ayrıca projede panel objelerinin kabuk olarak modellenmesi önerilir.

Ekteki projede analiz yapılabiliyor. Proje kullanılacaksa yük bilgilerinin kontrol edilmesi gerekir.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Geri