V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

DUVAR VERİ GİRİŞİ ÖNERİSİ

Ünver ÖZCAN

Uzman Üye
1-İdeCAD Mimariden veri aktardığımızda İdeCAD Statikte perspektif penceresinde, kat kalıp planının altında duvarlar görüntülenmekte, bu duvarlar kalıp planının üzerinde görüntülenemezmi?
2-İdeCAD Statikte duvar veri girişleri İdeCAD Mimaride olduğu gibi girilebilirmi? (kalıp planı üzerine olmak şartıyla)
3-Ticari kaygılardan dolayı, duvar yükleri böyle girildiğinde İdeCAD Statik, İdeCAD Mimariye benzer deniliyorsa, kesit ve görüntü alındığında duvar, kapı ve pencere ile ilgili çizim verisi oluşturulmasın, ekran görüntüsü olarak alınabilsin.
SONUÇ: İdeCAD Statik kullanıcıları için Madde2 yapılırsa duvar yükleri için elle hesaplama zaman kaybı olmaz doğru veri girişi kolaylığı olur.
EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER.
 
Ünver Bey merhaba,

2 ve 3 notlarımızda bulunmaktadır.

1. maddeye ilişkin; ayarlar/objelerin katlarda gözünürlüğü komutu ile üste/altta kalan mimari/statik elemanların görünüp/görünmemesi durumları ayarlanabilmektedir. Ayrıca perspektif görüntüde tüm katın duvarları izlenebilmektedir. Bundan farklı bir durumu belirtiyorsanız konuyu daha detaylı açıklar mısınız?

Teşekkürler...
 
1. Madde ili ilgili açıklama:
Mimari plana geçildiğinde duvarlar bir alt katın duvarları olarak gelmekte. Aynı durum perspektif ve görünüş pencerelerinde de katın kalıp planını işaretlediğimizde duvarlar bir alt katın görülmekte. Mimari plana geçildiğinde kalıp planı üzerindeki duvarlar görülmeli ki, o duvarların altına kiriş kolon perde koyup koymayacağımıza karar verelim.
 

Ekli dosyalar

  • DUVAR ONERI GOSRETIM.png
    DUVAR ONERI GOSRETIM.png
    176.4 KB · Görüntüleme: 2,625
Geri
Üst