V11'i Online Satın Alın

Duvar Yükleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan serdagi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

serdagi

Tanınmış Üye
Merhaba idemimaride çizimi yapılıp idesatatik e aktarılan projelerde kiriş ve döşeme üzerine gelen duvarları idesatatik otomatik olarak yük olarak alıyormu ?

yoksa döşeme için duvarları çizgisel yük, kirişler için özelliklerden duvar kalınlığına göre yük mü seçmek gerekiyor.

* idemimaride 25 cm kalınlığında duvar kiriş üzerine tanımladım ancak idestatikte kiriş yüklerinde 12 cm gaz beton kalmış

herkese iyi çalışmalar dilerim

serdagi":1nj4sm9x' Alıntı:
Merhaba idemimaride çizimi yapılıp idesatatik e aktarılan projelerde kiriş ve döşeme üzerine gelen duvarları idesatatik otomatik olarak yük olarak alıyormu ?

yoksa döşeme için duvarları çizgisel yük, kirişler için özelliklerden duvar kalınlığına göre yük mü seçmek gerekiyor.

* idemimaride 25 cm kalınlığında duvar kiriş üzerine tanımladım ancak idestatikte kiriş yüklerinde 12 cm gaz beton kalmış

herkese iyi çalışmalar dilerim

7.022'de Analiz Ayarları Diğer sekmesinde "ideCAD Mimari Duvarları otomatik olarak al" seçeneğini işaretlemelisiniz.

8 versiyonunda bu seçenek kaldırılmıştır. Eğer kiriş üzrinde duvar objesi bulunuyorsa program otomatik olarak duvar objesinin yükünü esas almaktadır.

sayın HakanŞahin cevap için teşekkür ederim. Cevabınızdan anladığım biz kiriş ayarlarında duvar yükü vermiş olsak bile mimaride kiriş üzerine duvar çizdi isek onu algılıyor program. Tabi duvar ayarları menüsünde doğru duvar yükünü seçtiğimizde.

Bir şey daha sormak istiyorum idestatikteki gibi idemimariyede yük kütüphanesi seçeneği eklenemez mi?

Geri