V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Dwg formatında çizilen nesneler..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan carlos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

carlos

Yeni Üye
[/size]merhaba dwg formatında çizilmiş ofis masası,etejer mevcut..

bunları ktp formatında ide mimarinin kütüphanesine almak istiyorum...

yardımcı olursanız sevinirim..

Dwg'ler 3 boyutlu objelerden oluşuyorsa, direkt ideCAD Render'ın içine import dwg yaparak alabilirsiniz. Buradan export ktp2 olarak kaydedip ideCAD içindeki libraries klasörüne aldığınızda kütüphane olarak kullanabilirsiniz.
2 boyutlu dwg' leri almak için ise önce ideCAD Mimari içine import dwg yapıp, buradan, ideCAD render'a aktar komutuyla (ilke objeleri aktar opsiyoni işaretli olacak şekilde)ideCAD Render'a geçeceksiniz. Üst görüntüde sağ tuş menüden görüntü değiştir/plan görüntüsüne geçtiğinizde 2 boyutlu kütüphanenizi görebilirsiniz. Sonrasında yine ktp2 olarak export edip libraries klasörüne kaydetmelisiniz.

Merhaba belirttiğiniz gibi 2 D DWG import edip render aktardım ve export ktp2 yapıp kütüphaneye kayıt ettim. Kütüphane içinde yapmış olduğum nesnemi görüyorum ama perspektifte göremiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Ben dwg proje import ettiğimde programda çalışamıyorum.
Birincisi import ettiği yer çok uç koordinatlarda oluyor ve devamlı zoom değerleri aşıldı uyarısı geliyor.
İkincisi ve en önemlisi program çok kasıyor ve çalışamıyorum. O yüzden artık import etmeyip autocad den bakarak idecad de çizim yapıyorum.
Ki blok yapıp kullanmak istediğim 2 boyutlu çizgiler bile çok kasıyor.

Programı açtığınızda, Proje/Yeni 2B Penceresi 'nden dwg uzantılı dosyalarınızı bu çalışma alanına import edip, kat planlarınızda çizimlerinizi yaparken açmış olduğunuz 2B Penceresinden gerekli kısımları kopyala yapıştır yaparak kat planlarına almanız çalışmanız açısından yararlı olacaktır.

İmport edilen dosya uzağa gelmiş olabilir(Merkezden çok uzağa çizilmişse zoom sınırları aşıldı der.), bu sizin diğer çizim programınızda çalıştığınız koordinatlardır. ideCAD 'de çizim oluşturulurken 3boyut da plan çizim esnasında oluşturulduğu için çizim koordinatının orjin(sıfıra sıfır) noktasına yakın olması önemlidir.Bunun için;

"Taşı" komutuna gelin, çiziminizi seçin farenin sağ tuşuna tıklayın, bir baz nokta verin klavyeden 0,0 yazıp enter'a basın. Çizim orjine taşınsın.

Çiziminizi sol dikey toolbar'da bulunan "Uzaklık" komutu ile ölçün. Ölçek farklılığı var ise, yukarı yatay toolbarda bulunan "Ölçekle" komutuna gelin. "Referansla ölçekle" yi seçin. Örnek olarak; 100 kat küçültmek istiyorsak, ilk değere 100 yazın enter deyin ikinci değere 1 yazın. (100 ü 1 yap demek. 40 ı 7 yap da diyebilirdiniz, 65i 130 yap da diyebilirdiniz...)

Çizim orjine taşındıktan ve ölçeklendikten sonra;

Değiştir/Blok yap komutundan çizimi tek parça olarak hazırlayabilirsiniz. Bu çiziminiz için altlık olarak kullanılabilir. Bloğun üzerine farenin sol tuşu ile çift tıklayarak çizim kalınlığını,rengini değiştirebilirsiniz.

Katman Ayarları/Yeni diyerek "altlık" isminde yeni bir katman oluşturun. Obje katmanı değiştir komutuna gelin, oluşturduğunuz blok çizimin üzerine tıklayın ve katmanını standart'tan altlık'a geçirin.

Bloklamış olduğunuz çizimin katmanını değiştirdikten sonra , bu katmanı kilitleyip(kilitlendiğinde çizimi görebilir fakat üzerinde değişiklik ya da seçim işlemi yapılamaz.) üzerinden referans alarak çiziminizi kolayca oluşturabilirsiniz.

merhaba ben idecad de mimari projeyi import dwg yaptım ama kolon kiriş yerleştiremiyorum yeni kontur alanı çiziyorum ama olmuyor mimari projeyi sıfır noktasına yakalama mı yapmam lazım nasıl yapmam lazım acil yardım lütfen

Merhaba,
sanırım 7 versiyonu kullanıyorsunuz. Öncelikle dwg çiziminde bir uzaklık ölçüp ölçekleme gerekli olup olmadığına emin olun. Gerekliyse ölçekleyin. Örneğin 1 m olması gereken uzunluk 100 m görünüyorsa 100 kat küçültmeniz lazım. Sonrasında çizimi (0;0) koordinatlarına taşıyın. 8 versiyon kullanıyorsanız bu işlem dwg import sırasında diyalogtan otomatik yapılacaktır.

Geri